Nejoblíbenější čtveřice! Takovou přezdívku měli v Británii princ William, Kate, Harry a Meghan. Do chvíle svatby Harryho a Meghan byli bratři takřka nerozluční. V minulosti si společně prošli spoustou bolesti poté, co tragicky přišli o matku a stáli při sobě jako správní bratři. Nicméně po sňatku Harryho s bývalou americkou herečkou jejich vztah začal být napjatý a poté, co se Harry rozhodl spolu s Meghan vzdát se svých královských povinností a opustit rodnou zemi, jejich vztahy podle britských médií uvízly na bodu mrazu.

Ovšem v sobotu celý svět přihlížel tomu, jak „nejoblíbenější čtveřice“ bok po boku vyšla z hradu Windsor před veřejnost, aby společně s Brity truchlila nad smrtí milované královny Alžběty II., jež zesnula ve čtvrtek 8. září na zámku Balmoral.  Zdáli se být uvolnění. Společně se dívali na květiny, plyšáky a vzkazy, které lidi zanechali u vchodu do Windsoru jako hold královně, která vládla po desítky let. Poté, co vyšli z hradu, ozval se aplaus. 

Ovšem expertka na řeč těla Judi Jamesová si všimla jistého napětí mezi dvojicemi. „Toto je fenomenální a nečekaná scéna,“ poznamenala Jamesová pro britský deník Daily Mail a dodala, že jejich výstup byl dosti neobratný a opatrný. „Vypadá to jako choreografie,“ dodala s tím, že jejich vystoupení vypadá jako čistá pocta královně a v některých ohledech novému králi, který ve svém prvním projevu promluvil o své lásce k Harrymu a Meghan. „Čtveřice se seřadila, aby naznačovala nějakou formu jednoty,“ všimla si Jamesová. William podle ní vypadá jako vůdce a podněcovatel celého entrée.

Naopak Harry se prý často dotýkal svého oblečení, což podle ní může značit úzkost. „Zdá se, že Meghan je mu po ruce, aby mu nabídla útěchu, podporu a povzbuzení. Kate vypadá, že si trochu drží distanc, i když je blízko Williamovi, když se páry mírně rozcházejí,“ poznamenává. Právě Meghan je podle ní oporou Harrymu a snaží se komunikovat i s Williamem a Kate. „Nejsou tam žádné známky uvolněného jednání nebo dokonce náklonnosti, ale skutečnost, že se spolu seřadili a znovu komunikují, je sama o sobě působivá,“ uzavřela.

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video
Video se připravuje ...

Královská výchova Videohub

Fotogalerie
129 fotografií