„Virginia Giuffreová a princ Andrew dosáhli mimosoudního vyrovnání. Obě strany sporu podají dohodnuté zamítnutí žaloby poté, co paní Giuffreová obdrží vyrovnání (jehož výše nebude zveřejněna),“ stojí v dokumentu, který byl podán u soudu v Americe, později však unikla na veřejnost i částka, o kterou se jedná, a ta není vůbec malá.

Jde prý o 7,5 milionu liber a navíc prý princ Andrew hodlá nemalou částkou podpořit i charitu paní Giuffreové. Celková částka se podle nejnovějších zpráv může vyšplhat až na 12 milionů liber (340 milionů Kč), informuje DailyMail.

Britská monarchie a hlavně princova matka královna Alžběta II. (95) nesla problémy svého syna jen těžce, stálo ho to spoustu výhod a přišel i o své povinnosti. Teď se ovšem královna rozhodla pomoci, protože právě na letošní rok vychází významné jubileum, kdy oslaví to, že je už 70 let na trůnu.  A právě to je i důvod, proč se královna rozhodla princi pomoci, chce mít na oslavy klid a nepřeje si, aby noviny i nadále plnil jeho sexuální skandál.

Kromě tučné částky, kterou bude muset Andrew vyplatit, už ho tato nepříjemnost připravila o dobrou pověst a musel vrátí vojenské tituly a královské záštity. Navíc už na žádných oficiálních akcích nemůže používat titul „Jeho královská Výsost“, o povinnosti se tak podělí další členové královské rodiny.

Poněkud zarážející je fakt, že k mimosoudnímu vyrovnání došlo jen pár týdnů poté, co Andrew při veřejném procesu slíbil, že tvrzení Virginie zpochybní. Navzdory svým plánům a slibům včera Andrew přistoupil na mimosoudní vyrovnání, aby se jeho případ nedostal před porotu. 

 „Je známo, že Jeffrey Epstein v průběhu řady let obchodoval s mnoha mladými dívkami. Prince Andrewa mrzí jeho napojení na Epsteina a chválí odvahu paní Giuffreové a dalších takových, co se postavily za svá práva za sebe i za ostatní,“ je možné se dočíst v daném vyjádření.

Podcast: Bál jsem se, aby Havlův pes nepokousal královnu, přiznal protokolář Sklenář

Video
Video se připravuje ...

Podcast: Bál jsem se, aby Havlův pes nepokousal královnu, přiznal protokolář Sklenář Jiří Marek

Fotogalerie
70 fotografií