Nizozemská princezna Amalia má u občanů své země pořádný vroubek. Ačkoli protiepidemická opatření dovolují jen 4 hosty nad 13 let najednou, urozená mladá dáma si z toho hlavu nedělala a uspořádala si večírek na oslavu osmnáctin.

Nizozemský premiér Mark Rutte se královské rodiny zastal a ve středu napsal parlamentu dopis. „Rodina se snažila dodržovat koronavirová opatření zodpovědně s tím, že se akce konala venku a byla stanovena preventivní pravidla včetně dodržování rozestupů,“ uvedl v něm. 

Party se konala v sobotu v parku u královského paláce, ačkoli princezna slavila narozeniny již 7. prosince. Rutteův dopis nespecifikoval, kolik hostů na akci dorazilo, podle vlády ale mělo být rozesláno 21 pozvánek. Podle Ruttea král Vilém Alexandr (54) akce lituje a zpětně vnímá, že to ve světle pandemie nebyl dobrý nápad. 

V úterý totiž vláda oznámila, že všechny základní školy letos kvůli pandemii protáhnou vánoční prázdniny a zavřou se dříve. Zvažuje se rovněž rozšíření nočního lockdownu, protože se rychle šíří nová varianta viru s názvem Omicron. 

Princezna Amalia se s dovršením plnoletosti automaticky stala členkou Nizozemské státní rady. Sama by tak asi měla začít víc dodržovat zákony a nařízení své země.

VIDEO: Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi

Video
Video se připravuje ...

Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi @kensingtonroyal

Fotogalerie
17 fotografií