Následník britského trůnu Charles v rámci pracovních povinností navštívil v úterý nemocnici sv. Bartoloměje a setkal se se zdravotníky, kteří pečovali o prince Philipa. Zesnulý šlechtic byl do tohoto zdravotnického zařízení převezen na začátku března z Nemocnice krále Edwarda VII. kvůli blíže nespecifikované srdeční operaci.

„Jeho návštěva pro nás znamenala velmi mnoho,“ líčil ředitel nemocnice Charles Knight listu Daily Mail pocity své i celého personálu. „Bylo nám ctí léčit jeho otce Philipa,“ doplnil Knight.

Před svou návštěvou Charles promluvil o zesnulém vévodovi z Edinburghu v souvislosti s koncem ramadánu v muslimských zemích a komunitách napříč Británií. Ve zveřejněném videu se dotkl výzev spjatých s přetrvávající pandemií koronaviru, kterým museli muslimové během pro ně nejdůležitějšího měsíce v roce čelit. „Loňský rok byl pro nás všechny nesmírně náročný. Jsem si vědom dopadů pandemie na muslimskou komunitu,“ uvedl ve videu.

„Mnoho rodin, podobně jako ta moje, bude mít letos u jídelního stolu prázdnou židli,“ pokračoval viditelně dojatý Charles s tím, že pro většinu domácností nebude možné k večeři sezvat ani přátele a podělit se s nimi o tradiční objetí k zahájení svátku Eid al-Fitr (Svátek přerušení půstu).

VIDEO: Harryho a Williama na pohřbu prince Philipa (†99) odděloval bratranec

Video
Video se připravuje ...

Harryho a Williama na pohřbu prince Philipa (†99) odděloval bratranec reuters

Fotogalerie
92 fotografií