Pročistit monarchii od nadbytečné zátěže je Charlesovým dlouhodobým cílem. V uskutečnění mu ovšem dosud bránila vitalita jeho maminky, královny Alžběty II. (94), která zarputile odmítá syna povýšit do čela země. Královská autorka Angela Levinová je toho názoru, že jakmile Charles po smrti panovnice nabude titulu krále, proces redukce britské monarchie započne vykopnutím vévodů ze Sussexu.

„Charles dlouhodobě požaduje srazit náklady monarchie a ušetřit. Monarchové by si měli zasloužit finanční prostředky, které plynou z kapes daňových poplatníků. Myslím, že z královské rodiny vykopne jako první Meghan a Harryho,“ píše list Mirror s odkazem na rozhovor Levinové v rozhlasové talk show.

Podle ní si je i sama královna Alžběta vědoma, kolik neproduktivních členů rodina čítá, v monarchii a na výplatní pásce je prý udržuje ze sentimentálních důvodů. „Ve svém vysokém věku nechce dělat velké změny - a já to chápu,“ doplnila Levinová.

Pokud by Charles po smrti své matky uskutečnil plánovanou čistku, za seniorní členy britské monarchie by se podle Levinové dali považovat jen on s manželkou Camillou (72) a rodina prince Williama (38) - Kate Middletonová (39) a jejich tři potomci princ George (7), princezna Charlotte (5) a princ Louis (3). Charles by také mohl vyzvat zbylé rodinné příslušníky, aby se zhostili typičtějších pracovních rolí, jako tomu je v mnoha evropských královských rodinách.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
77 fotografií