Princezna Anna se v neděli zařadila mezi členy své rodiny a zareagovala na ztrátu svého otce. Oficiální prohlášení se později zveřejnilo také na oficiálním instagramovém účtu královské rodiny. V něm šlechtična přiznala, že na takovou tragédii se nelze připravit.

„Víte, že se to jednou stane, a přesto se nikdy nebudete cítit připravení. Otec mi byl učitelem, podporovatelem a kritikem. Byl také příkladem člověka, který uměl prožít život naplno a sloužit ostatním, a já tyto schopnosti vždy toužila napodobit,“ stojí v prohlášení zdrcené dcery.

Anna připomněla otcovo nadání jednat s lidmi jako s jednotlivci a pocítila vděk nad tím, že může kráčet v jeho šlépějích a pracovat s organizacemi, kterých si tak vážil. Na závěr poděkovala veřejnosti za nespočet kondolencí a projevených soustrastí. „Zanechal po sobě odkaz, který nás bude nadále inspirovat. Všem nám bude moc chybět.“ vzkázala princezna.

Jako první vzdal hold svému otci princ Charles (71). „Můj drahý tatínek byl velmi výjimečný člověk, o kterém si myslím, že by byl především nadšen reakcí a dojemnými věcmi, které se o něm říkají, a právě z tohoto důvodu jsme my, má rodina, za to všechno hluboce vděční,“ pronesl ve videu zveřejněném na instagramovém účtu Clarence House. Hrabě z Wessexu Edward (57) a princ Andrew (61) o otci krátce promluvili na nedělní mši.

VIDEO: Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel princ Philip (†99), manžel britské královny Alžběty II. (94): Jaký byl jeho život? Videohub

Fotogalerie
78 fotografií