Podle britského magazínu Mirror oficiální údaje policie v okresu Santa Barbara, kde od července loňského roku bydlí princ Harry se svou manželkou, Meghan Markleovou, a synem Archiem (téměř 2 roky), hovoří jasně. Do jejich sídla v Montecitu v jižní Kalifornii byla policie přivolána celkem devětkrát během devíti měsíců. Šerifská kancelář má prý tyto hovory zaprotokolované jako telefonické žádosti, aktivace poplašných alarmů a majetkové trestné činy.

Data získaná podle zákonů o svobodě informací zpravodajskou agenturou PA byla zveřejněna poté, co bývalý královský pár zmínil obavy o své bezpečí v šokujícím interview s moderátorkou Oprah Winfreyovou (67). Meghan, která aktuálně nosí pod srdcem dcerku, prý již před nějakým časem prosila britskou královskou rodinu, aby jim poskytli bodyguardy, jelikož jim někdo vyhrožuje smrtí. Harryho rodina ovšem odmítla platit z peněz daňových poplatníků ochranku dvojici, která se oficiálně »trhla« od monarchie.

VIDEO: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Video
Video se připravuje ...

Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok! YouTube

Přestože nakonec o žádné nijak zvlášť závažné trestné činy nakonec nedošlo, policie k jejich usedlosti vyjíždí celkem pravidelně. Jenom v červenci loňského roku, krátce poté, co se Harry s Meghan přesunuli z Kanady do LA, byli uniformovaní strážci pořádku vyžadováni k zásahu hned čtyřikrát. Pouze jeden hovor je uveden jako telefonický požadavek, ostatní jsou označeny jako „aktivace alarmu“, k nimž došlo v časných ranních hodinách. Srpnové volání bylo označeno jako blíže nespecifikovaný „prioritní incident“, v listopadu pak došlo k dalšímu hlášení alarmu.

V 16:13 na Štědrý den byli k domu vévody a vévodkyně ze Sussexu přivoláni šerifovi zástupci poté, co na jejich pozemek nelegálně vkročila cizí osoba. A vzápětí bylo volání i následující den, kdy ve 14:44 došlo k majetkovému trestnému činu. Z toho byl obviněn muž jménem Nicolas Brooks (37), krátce si pobyl v zadržovací cele a později byl propuštěn. Poslední hovor proběhl 16. února tohoto roku ve 2:21 a je znovu uveden jako aktivace alarmu. Ještěže mají černé ovce britské královské rodiny tak dobré zabezpečení svého sídla!

Fotogalerie
76 fotografií