Usedli na královský vlak a jeli do 218 km vzdáleného Walesu, aby poděkovali organizacím v boji s nemocí covid-19. Tamní vláda ale nad smyslem této cesty kroutila hlavou. Podle velšského ministra zdravotnicí by bylo lepší, kdyby nikdo nepodnikal zbytečné návštěvy, napsala agentura AFP. V rozhovoru pro BBC pak ministr uvedl, že by „jejich návštěva neměla být pro lidi záminkou, aby tvrdili, že nechápou, co se po nich chce“.

Video:Švorcová promluví 10 let po smrti! A po Ledeckém jde policie. Uspořádal ilegální koncert

Video
Video se připravuje ...

Švorcová promluví 10 let po smrti! A po Ledeckém jde policie. Uspořádal ilegální koncert Bára Horáková, Lukáš Červený

Britům se zejména nelíbí, že monarchové zas a znovu obchází omezení pohybu mezi jednotlivými částmi Anglii a ke svým cestám využívají veřejných prostředků, které místo v palivové nádrži královského vlaku, s nímž údajně najeli trasu dlouhou 2000 km, mohly skončit například ve zdravotnictví.

V úterý se vévodové z Cambridge společně s královnou Alžbětou II. (94), princem Charlesem (72) a Camillou (73) objevili ve Windsoru, kde poděkovali dobrovolníkům a zdravotníkům. Panovnice překvapila absencí roušky i manžela, čímž se opět zažehly zvěsti, že má princ Philip (99) podlomené zdraví.

VIDEO: Genzer bez peněz: Jsem minus 4 miliony. A obrovský strach o Libušku Šafránkovou

Video
Video se připravuje ...

Genzer bez peněz: Jsem minus 4 miliony. A obrovský strach o Libušku Šafránkovou Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
107 fotografií