S manželkou současného amerického prezidenta Joea Bidena (77), který, jak se zdá, při prezidentských volbách porazil Donalda Trumpa (74), se prý princ Harry zná už od roku 2013. Spřátelili se na recepci pro britské a americké raněné válečníky v Bílém domě ve Washingtonu v době, kdy Joe Biden působil jako viceprezident tehdejší hlavy USA, Baracka Obamy (59). Ten samý rok se během své tour po Americe také vévoda ze Sussexu zúčastnil Warrior Games v Coloradu, které se staly jeho inspirací pro hry Invictus Games (což je v Británii významná sportovní událost pro válečné veterány).

S tímto plánem podle zahraničních médií Jill Bidenovou seznámil, ta jej pak proto přijela na první ročník Invictus Games osobně podpořit. Obama a Biden tuto akci i v dalších letech podporovali alespoň ze zámoří. S Harrym Jill pojí charitativní činnost zaměřená na pomoc vojákům a jejich rodinám, spolu s Michelle Obamovou (56) založila napříkald v roce 2011 iniciativu nazvanou Joining Forces.

V roce 2016 spolu také byli nafoceni na basketbalovém zápase vozíčkářů, kdy seděli bok po boku a velice dobře se bavili. Biden tehdy podle magazínu The Sun žertoval v tom smyslu, že se o svou paní trochu bojí: „Jill totiž strávila s princem Harrym sakra hodně času!“ prohlašoval se smíchem. V té době měl sice ještě princ Harry pověst bouřliváka a proutníka, ale nepochybně tím nebylo myšleno nic za hranou.

VIDEO: Princ Harry vtipkoval s drzou holčičkou, která mu ujídala popcorn. Jeho reakce byla dokonalá!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry vtipkoval s drzou holčičkou, která mu ujídala popcorn. Jeho reakce byla dokonalá! hellogiggles.com

Jejich kontakty a vzájemné sympatie se připomněly právě teď, jelikož princ Harry i jeho paní, bývalá herečka Meghan Markleová (39), ohledně voleb na post amerického prezidenta několikrát jasně naznačili, že by si jako vítěze představovali Bidena, ne Trumpa. Za to se Harry dočkal hodně drsné kritiky. Jeho aktivní vyjadřování se k politickému dění v Americe bylo totiž absolutně nevhodné z hlediska královského protokolu, jelikož se od členů britské královské rodiny (a vlastně nejenom britské) očekává zachování politické neutrality…

Meghan se coby americká občanka do voleb pochopitelně zapojila, Harry nevolil. Ve Velké Británii se o politiku nikdy nijak zásadně nezajímal a ani nevolil, zatímco po boku Meghan se z něj náhle stal odborník, jenž nejednou zdůrazňoval potřebu jít hlasovat. „S blížícím se listopadem je zásadní, abychom odmítli projevy nenávisti, dezinformace a online negativitu. Je čas jednat!“ prohlašoval plamenně v odkazu na Trumpa, jenž je svými dezinformačními, tedy klamnými informacemi, jimiž se na twitteru i během voleb snažil zmást a ovlivnit své voliče (například tvrdil, že volby vyhrál, přestože ještě nebyla sečtena ani polovina všech hlasů), pověstný.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
62 fotografií