V novém dokumentu stanice BBC o mužském zdraví ve světě fotbalu se objevil vévoda z Cambridge princ William, který byl jako mladý kluk vášnivým fotbalistou a stále je aktivním sportovcem. Diváky v rozhovoru překvapil dosud neznámou informací ze svého života – skoro nevidí.

„Čím starší jsem, tím hůř vidím. K práci nenosím čočky, takže když promlouvám k davu lidí, nevidím je,“ přiznal princ William. Jeho doznání bylo odpovědí na otázku jednoho z fotbalistů, kterého zajímalo, zda William trpěl či trpí nějakou formou úzkosti, vzhledem k tomu, že je veřejnosti stále na očích. William jako mladší nenáviděl, když musel mluvit k velkému počtu lidí, teď mu to nevadí. Krátkozrakost má podle něj své nesporné výhody – rozmazané šmouhy vás nedokážou rozhodit.

 „Na druhou stranu mi to neskutečně pomáhá, protože mě neznervózňují ničí pohledy, jelikož jsou všechny tváře rozmazané. Přečtu to, co potřebuju, celou místnost už nevidím. Moc mi to pomohlo s úzkostí,“ pokračoval. Brýle princ William nosí jen výjimečně při práci. Na velké akce, kde mluvit nemusí, čočky nasadí. Platí to i pro různé slavnosti, společenské večeře nebo filmové premiéry. Jak se ale objeví v sále plném posluchačů, druhé oči nechává v šatně.

Fotogalerie
38 fotografií