Prakticky přes noc se u většiny internetových služeb a obchodů zrodila nová kategorie, tzv. Buďte, prosím, doma, tady máte něco na zabavení. Opravdový boom zažily všechny komunikační aplikace, od Skypu po zřídka používané Hangouts od Google. Největším hitem je ale aplikace jménem Houseparty, která do vašeho izolovaného světa přivede, alespoň vzdáleně, všechny vaše nejmilejší. Tu si instalovala i od vlastní rodiny odloučená Camilla.

Protože jsou její rodinní příslušníci rozeseti různě po Británii a v domácích karanténách, ztratili možnost uspořádat večeři, vyřešit, co se děje ve světě a podělit se o nejnovější drby. Camille úzkostlivě chybí její děti a všechna vnoučata, a tak se nechala přemluvit k instalaci aplikace pro mladé. Telefon už nedá z ruky.

„Je to úžasné, jenom zmáčknu tlačítko a celá moje rodina mi vyskočí na displeji,“ oznámila podle Daily Mailu nadšeně své kamarádce. Kromě rodiny je často na drátě i se svou sestrou Annabel Elliot (71).

Izolovanost a osamocenost nejsou pro Camillu nic nového. Těmito problémy se zabývá charitativní organizace Silverline, kterou vévodkyně plně podporuje. Teď, když našla nový způsob komunikace se všemi, které miluje, aplikaci každému doporučuje.

Sama se nyní nachází ve svízelné situaci – s Charlesovým (71) pozitivním testem na koronavirus se ho musí stranit, aby předešla nákaze. Oba přitom bydlí ve stejném venkovském sídle. Dny tak tráví na jiném patře, než je on, znuděná k smrti. Teď má alespoň částečné rozptýlení.

VIDEO: Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová?

Video
Video se připravuje ...

Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
40 fotografií