Ve středu před polednem úřad britského následníka trůnu deklaroval první nákazu v rodině. Princ Charles se má dobře, vykazuje pouze mírné příznaky a drží se v domácí karanténě na skotském statku Birkhall, kde přebývá i jeho manželka Camilla (72).

Pozitivní výsledky samozřejmě nepotěšily nikoho. Veřejnost se obává, že Charles mohl nakazit i svou matku (93), se kterou se viděl 12. března. Pokud by se koronavirus prokázal i u ní, byla by celá britská monarchie ohrožena. Toho si je vědom nejen princ William (37), na kterém osud královské koruny nyní stojí, ale i jeho mladší a zrzavější bratr. Harry se po telefonátu s otcem rozhodl vycestovat za rodinou a být v těchto těžkých časech všem nablízku. Uzavřené kanadské hranice mu v tom nezabrání, něco jiného ale ano.

Blízký zdroj vévodů ze Sussexu serveru Daily Mail prozradil, že zarputilá Meghan svého manžela za žádných okolností nikam nepustí. „Meghan řekla, že Harry je v kontaktu se svým otcem a že má o něj obrovský strach. Taky řekla, že jsou oba frustrovaní, protože by mu chtěli nějak pomoct.“ Harry navrhl, že za otcem pojede, což vévodkyně okamžitě smetla ze stolu. „V žádném případě mu nedovolí, aby právě teď kamkoliv vycestoval.“ Meghan myslí nejen na Harryho bezpečí, ale i na jejich skoro ročního syna Archieho. Kdyby do domu zavlekl nákazu, nikdy by mu to neodpustila.

Oba jsou více než týden v dobrovolné karanténě v novém domově ve Vancouveru. Meghan nastolila tvrdý řád, služebnictvo musí nosit ochranné prostředky a nesmí se k ní ani dítěti přibližovat, pokud to není nezbytně nutné.

VIDEO: Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová?

Video
Video se připravuje ...

Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
99 fotografií