Zpráva o smrti blízkého přítele prince Harryho velmi silně zasáhla. Na jeho pohřeb, kterého se nemohl účastnit, zaslal ručně napsaný dopis a květiny. Před šesti lety totiž spolu trávili spoustu času, když ho Jules pomáhal připravovat na náročný trek na jižní pól. Tam se princ vydal na pomoc charitativní organizaci Walking With The Wounded, která pomáhá válečným veteránům v návratu do civilního života. 

Dvojice si okamžitě padla do oka a vytvořil se mezi nimi vzájemný respekt. Jules učil Harryho, jak v zimě vytáhnout saně a jak přežít v mrazivých polárních podmínkách. Bohužel vzhledem k okolnostem se již nikdy nesetkají. Podle všeho Roberts spáchal nejspíš sebevraždu. Po sobě zanechal manželku Francescu a dvouletou dceru. „Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Když se to Harry dozvěděl, byl viditelně velmi rozrušený, prozradil blízký zdroj britskému listu Mirror. 

Jules Roberts byl generálním ředitelem charitativní organizace Sharegift a jeho kancelář sídlila nedaleko Buckinghamského paláce. Dokonce finančně podporoval charitu Heads Together, kterou založil princ Harry s bratrem Williamem (37). Co přesně ho dovedlo až k ukončení života, se zatím neví, královský palác odmítl jeho smrt veřejně komentovat. 

„Byl to skvělý člověk s energií na rozdávání a všechno dělal s obrovským úsměvem na rtech. Měl neskutečnou vlastnost napojit se na ostatní lidi. Byl to takový diamant, řekl Ed Parker, zakladatel organizace Walking With The Wounded. Příští rok se poběží saharský maraton, který na Julesovu památku a počest ponese jeho jméno.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
48 fotografií