Okolo nedělní páté hodiny ráno byli přivoláni záchranáři do obce Buková na Plzeňsku k domácímu porodu. Miminko se jim ale bohužel zachránit nepodařilo. „I přes veškerou snahu musela lékařka konstatovat smrt,“ řekla mluvčí záchranky Mária Svobodová. Žena porodila předčasně, v sedmém měsíci těhotenství a podle všeho mělo miminko normálně dýchat, zdravotní komplikace se dostavily až o pár hodin později. Smrt novorozence teď vyšetřuje i policie. 

Tato zpráva hluboce zasáhla dvojnásobnou maminku Moniku Absolonovou, která se k ní vyjádřila na instagramu. „Teď jsem četla o úmrtí miminka při domácím porodu. Pokud tady mám těhotné maminky, které o domácím porodu uvažují, prosím nedělejte to! To riziko je obrovské a úplně zbytečné. Obzvlášť v dnešní době," přesvědčuje maminky Absolonová.

Zpěvačka svým prohlášením na profilu vyvolala rozsáhlé diskuze o tom, zda je domácí porod pro miminko ohrožením života nebo ne. Monika si ale stojí skálopevně za svým. „Najděte si nemocnici, lékaře, kteří vám vyjdou vstříc, ale tohle ne. Je mi z toho úplně zle. Navíc, kdyby se moje mamka rozhodla rodit doma, nepřežila bych ani já, ani brácha. Jak jsem jí vděčná, že neměla takhle debilní nápady, to samé naši kluci. Mluvit o porodu je intimní, ale nezlobte se, já musela," naléhala blondýnka. 

Za její názor jí fanoušci aplaudovali, našli se ovšem i tací, kteří se domácích porodů zastávali. Nesmysl, kolikrát, i když nastane potíž v porodnici, může byt pozdě i tam. Porod není operace a nevidím důvod a nutnost rodit v porodnici," píše jedna z jejích fanynek. „Jsem o tom přesvědčena. Když nastane doma komplikace, je už pozdě," dodává smutně Absolonová.

VIDEO: Monika Absolonová o synovi: Když zpívá, je to peklo v řetězech

Video
Video se připravuje ...

Monika Absolonová o synovi: Když zpívá, je to peklo v řetězech David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
56 fotografií