Byla to pompézní veselka, však trvala přes týden! Dvě hrdličky spolu uzavřely sňatek při »skromném« civilním obřadu v Monaku (cca 700 hostů) už o minulém víkendu. Už jen to, že nevěsta měla fialové šaty, ale naznačovalo, že bude ještě jeden obřad, církevní. A ten už se konal na nevěstině italské půdě – konkrétně na soukromém ostrově rodiny Borromeových Isolino di San Giovanni ležícího na jezeře Maggiore.

Novomanželé sem přijeli lodí ozdobenou květy, kde je vítal dav jejich hostů. Nevěsta měla jednoduché dlouhé šaty s dlouhou vlečkou a na hlavě drdol. Svůj slib si vyměnili, nevěsta předvedla dvě róby od Valentina. Tento salón nejenže patří rodině její matky, ale šil svatební šaty i pro nizozemskou královnu Máximu anebo řeckou korunní princeznu Marie-Chantal.

Po obřadu se svatební party přesunula do středověké pevnosti s výhledem na jezero, které patří taktéž nevěstině rodině. Na svatbě byly na rozdíl od té civilní stovky hostů a mezi nimi třeba zpěvačka Lana Del Rey (30). Nechyběly ani známé české modelky jako Eva Herzigová (42) i s manželem Gregorio Marsiajem (42) a Alena Šeredová (37) s milencem Alessandrem Nasim (41). Jako svatební dary pár přijímal jen příspěvky pro nadaci AMADE na pomoc postiženým dětem ze Sicílie. Tu kdysi zřídila ženichova babička Grace Kelly (†52) a dnes jí šéfuje jeho maminka princezna Caroline (58).

Jak se tam Alena dostala?

Co vlastně pohledává Alena Šeredová (37) na knížecí svatbě? Klíčem k tomu je její milenec Alessandro Nasi (41). Ten pochází z mocného italského klanu Agnelliů a přes svého bratrance Johna Elkanna (39), prezidenta automobilky Fiat, je s urozenou rodinou Borromeů spřízněn. John je totiž už přes 10 let ženatý s Lavinií Borromeo (38), nevlastní sestrou Cassiraghiho nevěsty Beatrice (29). Z Lavinie a Aleny se dávno staly dobré kamarádky a fotografové je často vycvaknou, jak spolu vyráží v Miláně na nákupy…

Rod Borromeů

Kořeny bohatého milánského rodu Borromeo sahají až do 14. století. Kromě významných bankéřů a politiků k tomuto rodu patřil i milánský arcibiskup Carlo (1538–1584), který byl dokonce svatořečen jako svatý Karel Boromejský. Ve středověku si Borromeovi v oblasti okolo jezera Lago Maggiore vybudovali »stát« s vlastní samosprávou, jehož existenci ukončil až Napoleon Bonaparte. Stále jim však patří většina Borromejských ostrovů a celá řada nemovitostí v severní části Itálie.

Rod Grimaldiů

Díky své matce princezně Caroline náleží Pierre Casiraghi k monackému rodu Grimaldiů. Tento původně janovský šlechtický rod s kořeny sahajícími až do 12. století se vlády v Monaku ujal v roce 1297. Podle legendy se měl François Grimaldi vkrást v převlečení za mnicha a vpustit své bojovníky. Skuteční Grimaldiové vymřeli v 18. století, další vládnoucí rody (Matignonové a Polignacové) ale dál užívají jejich jméno. A to až dodnes.

Fotogalerie
12 fotografií