Od politika se předpokládá pevný názor, čestnost, vizionářství. Charisma, diplomacie, kultivovanost. Bohužel šéfové dvou nejsilnějších stran v zemi, ODS a ČSSD mají k takovému ideálu značně daleko. Topolánek nepřípustně xenofobně vtipkuje a jeho levicový sok Paroubek se před kamerou prohrabuje v rozkroku. Tomu říkám triumf buranství.

529388:gallery:true:true

U našich veřejných činitelů, poslanců, senátorů, vlivných lobbyistů jsem si zvykla na leccos. Na aférky všeho druhu, obvinění z korupce, urážky a občas výrazivo dlaždiče. Podezření na vazby s podsvětím. Demagogii ve službách tzv. národních zájmů. Nečisté konkurenční praktiky mě nepřekvapují a bytelné zadky, mocné žaludky rýsující se pod obleky, beru jako samozřejmost. . Lobbyisti v křiklavém luxusu mne už nešokují. Ani jejich kostkované, velkouzenáře hodné kalhoty a zlaté řetězy na krku opáleném v Toskánsku….

Přiznejme si, že nikde není politika čistá a transparentní záležitost. Ale alespoň je tahle džungle zaštítěna vkusem, znalostí etikety. Dobrou výchovou. Tým šedých eminencí imagemakerů, psychologů, stylistů funguje. U nás zřejmě ne. Jinak bychom občas netrpěli při pohledu na outfity politiků – zejména, když odhodí povinný oblek a obléknou něco ze soukromého šatníku. Zejména v tomto momentu se totiž pozná, jak na tom daný vizionář je. Říkám to stále: oděv je skvělou formou neverbální komunikace.

Sako si už zapnout umí, teď by se měl naučit nedrbat

Jiří Paroubek se už naučil zapínat sako, což v roli premiéra často nedělal. Kupuje si i kvalitnější obleky a pokud možno svůj blahobytný břich neukazuje. Nyní by jej odborníci na image měli naučit, aby si ruku do rozkroku na veřejnosti nestrkal. Natož před celým národem. To už přece vědí malí, maminkami cepovaní chlapečci. Vycepovaný by měl být i Paroubek – muž s ambicemi na post premiéra a mocného, nanejvýš osvíceného politika EU.

Sexy mozku pana Paroubka se můžu zasmát - je vskutku dobrou metaforou, marketingovou perlou z úst jeho mladé ženy Petry. Ovšem fakt, že si Sexy mozek ve slipech načechrává uvězněné mužství, mně vtipný nepřijde. Spíš odpudivý. Trošku ekl, řekla bych - i když věřím, že si pan Paroubek ulevil. Tohle je prostě důkaz nedostatku elementárního vkusu, těžké porušení společenského kodexu, neodpustitelné faux pas evokující buranské soudruhy z dob socíku.

Sexy mozek Jiřího Paroubka vs. těsné spodní prádlo
Co se vlastně stalo? Je půlka ledna a šéfové stran si kvůli schvalovanému schodku rozpočtu podávají dveře u premiéra. S Janem Fischerem právě dojednal šéf ČSSD. Jenže při následné tiskovce, kterou přenášely televizní kamery, se dopustí gesta, za které by se styděl i nevychovaný puberťák. Premiér nepremiér, Paroubek se důkladně podrbal v rozkroku! ČSSD tento Paroubkův zákrok odmítla komentovat. Mluvčí ČSSD Petr Dimun měl pro svého šéfa pochopení. Přihodit se to prý může každému