Na zahájení karlovarského festivalu si minulý rok nechala ušít šaty velikosti stanu, aby pod ně mohla schovat těhotenské bříško. A dlouho si to nechávala pro sebe. Jenže příliš sdílná nebyla ani k režiséru Radku Bajgarovi, s nímž točila pokračování seriálu Osada. 

Promiň, budu rodit

„Vytáhla mě na kafe, že mi jako dá svoji knížku. Tak jsme si tak povídali a najednou mi Petra mezi řečí říká, že v říjnu rodí. Zrovna jsme chtěli točit plavkové scény,“ kroutil hlavou. „Ano, řekla jsem mu to až na začátku čtvrtého měsíce,“ smála se nepřehlédnutelná Petra, která mu vyložila karty na stůl až v květnu. 

Dítě místo diety

Za početím nebylo ani tak tikání biologických hodin. „Věděla jsem, že budu točit Osadu a ty plavkový scény nechci, tak jsem doma poprosila a bylo,“ vybouchla smíchy herečka, která seriál přijela představit na karlovarský festival a s ironií v hlase dodala: „Radek byl z téhle zprávy nadšený, vůbec nebyl ve stresu, ale krásně mi tam to těhotenství zakomponoval.“ Štáb jí nakonec vyšel maximálně vstříc, a kolegyně jí  dokonce větraly i karavan, aby se jí nedělalo špatně.

Strach z komplikací

„Snažili jsme se to udělat tak, aby to šlo. Ale víc jsem se bál, aby nepřišla nějaká zdravotní komplikace, což v tu chvíli bychom museli dát přednost zdraví. Naštěstí se to nestalo a všechno dopadlo dobře. A my jsme opravdu dotáčeli v osmém měsíci,“ prozradil režisér Radek Bajgar. Měsíc po poslední klapce přivedla Petra na svět dceru Jasmínku Rikku. Památku na těhotenská kila tak bude mít pokaždé, když si pustí seriál Osada II. „S Radkem Holubem jsme tam takoví Shrekovi. Vypadáme výborně,“ přirovnala Rubalovy k legendární animované postavičce zeleného obra. I bez kil navíc ovšem byla v první sérii nepřehlédnutelná – divoká, věčně rozesmátá a soutěživá kadeřnice Helena Rubalová, která vede salón krásy i svérázného manžela a milovníka všeho vojenského. Je na co se těšit.

Video
Video se připravuje ...

Nesvačilová a Vagnerová na MFF KV: Budete se divit, kam se nejvíc těší! Markéta Reinischová

Fotogalerie
47 fotografií