Bartoška ležel minimálně tři týdny na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u prof. MUDr. Roberta Lischkeho (57). „Léčil se k tomu i na motolské urologii. Byl pravidelně u pana profesora Marka Babjuka, který je přednostou urologické kliniky,“ prozradil zdroj z nemocnice. „Pan Bartoška neměl problém čekat na vyšetření mezi lidmi v čekárně, dokonce si s nimi i povídal,“ dodal s tím, že herec je teď sice pohublý, ale plný energie.

Omezený program

Ihned po propuštění z nemocnice se ohlásil svým kolegům ve Varech, včera pak za nimi přijel. „Čeho se bude prezident Bartoška účastnit, se domluvíme až po jeho příjezdu,“ řekl včera výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha (48). Bartoška tradičně festival zahajuje a předává i jeho hlavní ceny. Dnes by měl udělit Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii hollywoodskému herci a filmovému gladiátorovi Russellu Croweovi (59).

„Má předepsané léky, které musí brát. V nemocnici by ho rádi viděli na kontrole příští týden v úterý. Je ale otázka, zda nedojde k situaci, že by jeho ošetřující lékař za ním přijel do Varů. To ještě není dořešené,“ upřesnil dobře obeznámený zdroj.

Video
Video se připravuje ...

Ředitel karlovarského festivalu Mucha otevřeně o nemocném Bartoškovi: Není to fatální! Markéta Reinischová

Fotogalerie
73 fotografií