ONLINE: Festival ve Varech 2023
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
8:27
3. 7. 2023

Ve Varech včera proběhl i koncert Emmy Smetany a Jordana Haje, jejich vystoupení si nenechala ujít spisovatelka Radka Třeštíková.

 
6:55
3. 7. 2023

V Karlových Varech se včera odehrál jeden z nejluxusnějších festivalových večírků. UniCredit party si nenechalo ujít mnoho slavných osobností – například Pavlína Pořízková, Simona Krainová a další. Ujít si ho nenechal ani Jiří Bartoška s manželkou.

 
16:48
2. 7. 2023

Návštěvníci festivalu si užívají dnešního krásného počasí, a baví se hlavně venku. 

 
14:25
2. 7. 2023

Herec Ewan McGregor se v neděli účastnil tiskové konference, ale nebylo to jen tak. Podle našich informací si nepřál mít před sebou lahev s pivem a při cestě po červeném koberci mu z ruky vypadl mobil.

 
14:09
2. 7. 2023

Na festivalu promluvila i americká herečka Patria Clarksonová, která byla v roce 2004 nominována na Oscara za film Pieces of April. Česko se jí líbí, přiznala totiž, že by tu nejraději zůstala natrvalo.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
13:00
2. 7. 2023

Filmový festival si nenechal ujít ani Petr Kolečko a manželkou Anetou Vignerovou.

 
12:09
2. 7. 2023

V neděli kolem poledne začaly festivalové Vary opět žít, na procházku vyrazila Ornella Koktová s manželem, který si při chůzi pokuřoval.

 
12:08
2. 7. 2023

Na módní přehlídce Beaty Rajské předváděla mimo jiných krásek i dcera Ivy Kubelkové - Natálka Jirásková. Rodiče ji pochopitelně přisli na akci podpořit. Zájem o přehlídku mělo i mnoho dalších celebrit...

 
9:10
2. 7. 2023

Všichni se skvěle bavili...

 
9:09
2. 7. 2023

V sobotu už byl festival v plném proudu a všichni si užívali nejen lázeňskou atmosféru a filmy, ale i pořádně rozjeté večírky. Ve Varech vystoupil Leoš Mareš, Michal David i Modern Talking.

 
18:44
1. 7. 2023

Festivalové dny si užívá i herečka Jiřina Bohdalová.

 
18:43
1. 7. 2023

Oblíbená herečka Jitka Čvančarová s manželem Petrem Čadkem vyrazili na promítání, podle všeho si chtějí festival pořádně užít.

 
17:38
1. 7. 2023

Do Karlových Varů zavítal i premiér Petr Fiala. Svým příjezdem se pochlubil na sociální síti.

 
15:08
1. 7. 2023

Sobotní odpoledne mnoho slavných využilo k procházce. Ornella Koktová si vyšla s manželem Josefem a při té příležitosti odhalila neskutečně dlouhé nohy v nebezpečně krátkých šatech. Velmi to slušelo i Jitce Schneiderové, která také oblékla bílou. Krásu Karlových Varů vyrazil obdivovat i moderátor Libor Bouček s manželkou a herečka Vlastina Svátková.

 
14:44
1. 7. 2023

Russel Crowe dnes ve Velkém sále hotelu Thermal uvedl snímek Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003), ve kterém ztvárnil hlavní roli. Na tiskové konferenci pak trpělivě odpovídal na otázky.

 
14:09
1. 7. 2023

Přítomným fotografům neunikl ani odjezd manželky prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Andrea Bartošková v zelených šatech a s úsměvem na rtech nastoupila do připraveného vozu a odjela. Podle všeho to ale není konec její účasti na filmovém festivalu, ale vydala se na jejich rodinné víkendové sídlo, které je nedaleko lázeňského města. V obci Andělská Hora totiž vlastní luxusní dřevostavbu, kde manželé trávili mnoho času nejen v době pandemie. Zřejmě vyrazila načerpat sílu na další festivalové dny. 

 
12:09
1. 7. 2023

Do Karlových Varů dnes dorazil i skotský herec a producent Ewan McGregor (52). Ten na festivalu představí svůj nový film Druhá šance, kde si zahrál společně se svou dcerou Clarou (27), která mu v Česku dělá doprovod. Držitel Zlatého Glóbu, ceny Emmy, dvou Evropských filmových cen a řady dalších ocenění zde převezme Cenu prezidenta festivalu. Po příjezdu do lázeňského města se Gregor přivítal s fanoušky, neváhal se podepisovat a s některými se dokonce i vyfotil.

 
6:28
1. 7. 2023

Po skončení ceremoniálu panovala v zákulisí hodně uvolněná atmosféra. Herecké hvězdy po čase měly opět příležitost setkat se a prohodit pár slov. 

 
6:25
1. 7. 2023

Herec Robert Mikluš, věhlasný strážmistr Topinka z Četnických humoresek, kterého na zahájení Varů doprovodila maminka, se na koncert převlékl do pohodlné teplákovky. 

 
6:23
1. 7. 2023

Mezi hosty byla také předsedkyně představenstva vydavatelství Czech News Center Libuše Šmuclerová s dcerou Justinou-Annou i její exmanžel, stomatolog Roman Šmucler.

 
6:22
1. 7. 2023

Dobré ráno, vážení čtenáři. Přinášíme vám první snímky z Varů, které ukazují, co se dělo během a po skončení koncertu Russella Crowea.

 
23:40
30. 6. 2023

Pro další informace si k nám na Blesk.cz přijďte zase zítra, veškeré dění v lázeňském městě pro vás budeme i nadále sledovat. Toto byl první – zahajovací – den věhlasného festivalu. Ale znáte to, to je teprve začátek...

Děkujeme, že jste byli s námi a mohli jsme tak společně navnímat atmosféru z Karlových Varů. Dobrou noc a zase na viděnou.

 
23:37
30. 6. 2023

A ještě jedno drobné nahlédnutí na již zmíněný koncert herce Russella Crowea a jeho kapely Indoor Garden Party.

 
22:54
30. 6. 2023

V jedenáct hodin čeká festivalové nadšence sktuečně jedinečný zážitek. Vystoupí totiž Russell Crowe s kapelou Indoor Garden Party  „Zvedněte zadky, sedněte na autobus nebo vlak, na letadlo nebo do auta,“ lákal herec svérazným způsobem na akci, která je navíc zdarma. 

 
22:26
30. 6. 2023

Vzácná to chvíle, na festivalu se sešly i slavné sestry Geislerovy a nechaly se společně vyfotit. Obě do Varů jezdí často, ale jen málokdy je vidíme jako silné duo. Jen tak dál!

Termín a čas zahájení KVIFF 2023

Slavnostní zahájení 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary proběhlo večer v pátek 30. června 2023. Tím zároveň odstartovaly i první doprovodné akce. Hned první den koncert kapely Indoor Garden Party, jednoho z letošních hostů herce Russella Crowea.

Program zahájení

Slavnostní zahájení proběhlo tradičně ve velkém sálu hotelu Thermal, který pojme přes tisíc hostů. Zahájení pak doprovodil i koncert, na tom kromě skupiny Indoor Garden Party vystoupila i legendární kapela Morcheeba.

Aktuality o KVIFF 2023

Podívejte se na dění před zahájením Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary 2023.

Robin Wrigthová na KVIFF 2023

Organizátoři oznámili jméno další zahraniční hvězdy. Na závěrečném ceremoniálu 57. ročníku festivalu Karlovy Vary si cenu prezidenta festivalu převezme herečka Robin Wrightová známá jako Claire Underwoodová ze seriálu Dům z karet nebo Jenny z filmu Forrest Gump.

Kompletní program 57. ročníku festivalu Karlovy Vary

Festival už zná svůj kompletní program. Po filmech v soutěžních sekcích a těch, které budou představeny ve zvláštním uvedení, zveřejnil organizátorský tým i zbytek.

Filmoví diváci se kromě novinek dočkají například i promítání prvního celovečerního animovaného filmu studia Disney Sněhurka a sedm trpaslíků nebo na Cestu draka, kterou napsal, režíroval a sám v ní hrál hlavní roli legendární Bruce Lee.

Ewan McGregor a Alicia Vikanderová hosty festivalu

Na KVIFF 2023 dorazí kromě Russella Crowea i Ewan McGregor a Alicia Vikanderová. Oba herci zároveň obdrží i Cenu prezidenta festivalu.

Alicia Vikanderová na slavnostním zahájení představí svůj nejnovější herecký počin ve filmu Královnin Gambit, který se letos ucházel o Zlatou palmu na festivalu v Cannes. Vikanderová zde hraje Kateřinu Parrovou, šestou a poslední manželku Jindřicha VIII., kterého ztvárnil Jude Law.

Ewan McGregor pak na festivalu představí svůj nový film Druhá šance. V dramatické road movie si zahraje duo otec a dcera se svou skutečnou dcerou Clarou McGregorovou, která je zároveň autorkou námětu a producentkou filmu.

Soutěžní filmy

Na konci května představili organizátoři festivalu filmy, které byly letos vybrány do Hlavní soutěže KVIFF 2023 a které snímky budou soutěžit v sekci Proxima.

Hlavní soutěž 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary představí snímky jak zkušených tvůrců se zkušenostmi z festivalů jako Sundance, Cannes či Berlinale i debutanty. Zároveň v hlavní soutěži nebudou chybět ani dva čeští zástupci. Režisér Matěj Chlupáček uvede své detektivní drama Úsvit. Režisér Tomáš Klein pak představí stejnojmennou adaptaci knihy Jáchyma Topola Citlivý člověk, která je i jeho prvním celovečerním počinem.

Soutěž Proxima se na KVIFF představí podruhé. Stejně jako loni i letos nabízí prostor především filmařům, kteří čekají na objevení, včetně českého režiséra Alberta Hospodářského, který v rámci soutěže představí svou prvotinu Brutální vedro, i zavedeným tvůrcům, kteří se rozhodli vydat ve své tvorbě novým směrem.

Premiéra Bodu obnovy

KVIFF 2023 není jen o soutěžních filmech a poctách světovým filmařům. V nesoutěžní sekci hlavního programu se diváci dočkají premiéry očekávaného českého sci-fi filmu Bod obnovy, který natočil režisér Robert Hloz.

Očekávaný snímek bude jedním z osmi, které budou mít na festivalu premiéru, aniž by se účastnily některé ze soutěží.

V porotě Hlavní soutěže zasednou držitelé cen z KVIFF

Ve stejný den, jako byly oznámeny filmy v Hlavní soutěži a soutěži Proxima, došlo i k oznámení složení porot, které budou ceny udělovat. V porotě Hlavní soutěže tak zasedne herečka Patricia Clarksonová, která získala Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii na 54. ročníku festivalu Karlovy Vary v roce 2019. Tu v pětičlenné porotě doplní režisér Olmo Omerzu, který v roce 2018 obdržel cenu za režii svého filmu Všechno bude.

Filmy v soutěži Proxima pak bude mimo jiné hodnotit režisér Šimon Šafránek, který publikum zaujal filmy jako King Skate a Meky.

Vystoupení britské Morcheeby

Ve druhé polovině května přinesli organizátoři KVIFF 2023 novinku, která je zajímavá i pro hudební fanoušky. Na zahajovacím koncertu před hotelem Thermal vystoupí legendární britská kapela Morcheeba.

Zahajovací koncert přitom bude zdarma. Morcheeba vystoupí už v sedm hodin večer. Od 22:45 pak na zahajovacím koncertu vystoupí Russell Crowe a jeho kapela Indoor Garden Party, u Vřídelní kolonády v prostoru Mattoni Life Baru pak rovněž 30. června 2023 vystoupí Vojtěch Dyk se svým autorským projektem D.Y.K.

První hvězda festivalu Karlovy Vary 2023 odhalena

5. května 2023 oznámili organizátoři prvního zahraničního hosta na 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Do hotelu Thermal přijede Russell Crowe, který dostane Křišťálový glóbus za mimořádný světový přínos světové kinematografii.

Herec známý z filmů jako Gladiátor nebo L. A. – Přísně tajné a držitel Oscara a dvou Zlatých glóbů navíc na zahájení festivalu zahraje i se svou kapelou Indoor Garden Party.

KVIFF na jeho počest do programu zařadí i film Master & Commander: Odvrácená strana světa, který letos oslaví 20. výročí, a Crowe v něm exceloval v hlavní roli.

Nová znělka s Johnnym Deppem

Na slavnostním zahájení proběhne i premiéra znělky KVIFF 2023. V té se objeví herec Johnny Depp, který festival navštívil v roce 2021. Natočení znělky dostal na starost režisér Ivan Zachariáš. Johnny Depp je již 18. slavnou osobností, která se ve festivalových znělkách objeví.

Cena pro Danielu Kolářovou

Organizátoři Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary myslí i na české tvůrce. Cena prezidenta festivalu bude letos putovat do rukou herečky Daniely Kolářové. Ta patří k nejvýraznějším osobnostem českého herectví.

Na filmových plátnech se přitom objevuje již od druhé poloviny 60. let, když svůj debut ještě jako studentka DAMU absolvovala v adaptaci románu Soukromá vichřice v roce 1967. Během své kariéry ovšem navázala řadu úspěšných spoluprací. Dlouholetým hereckým partnerem se jí stal Jaromír Hanzlík, se kterým se poprvé setkala ve filmu Slasti otce vlasti.

Další úspěšnou spolupráci navázala s hercem a scenáristou Zdeňkem Svěrákem. Festival Karlovy Vary na její poctu uvede film Kulový blesk.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2023

KVIFF patří k největším filmovým událostem v Evropě. Jeho historie se přitom začala psát v roce 1946 nikoli v Karlových Varech, ale v Mariánských Lázních. Původně přitom šlo o festival konaný jednou za dva roky, každoročně se pořádal krátce po svém vzniku a znovu od 90. let. 

Letos se koná již 57. ročník Mezinárodního festivalu Karlovy Vary. Termín byl letos stanoven na 30. června – 8. července 2023.

Program festivalu Karlovy Vary 2023

Program festivalu tvoří desítky filmů z celého světa. Celá řada z nich, především pak všechny v soutěžních sekcí, se na festivalu dočkají svých světových, případně alespoň mezinárodních premiér.

Kompletní seznam filmů naleznete v následujícím odkazu.

 

Hosté festivalu Karlovy Vary 2023

Řada fanoušků na festival Karlovy Vary vyráží i kvůli vidině setkání s některým ze svých oblíbených herců. Na festival totiž každý rok zamíří několik prvotřídních zahraničních hvězd. Podívejte se, kdo dorazí letos.

Kina a vstupenky na festival Karlovy Vary 2023

Festivalové snímky se budou promítat na sedmi místech v Karlových Varech. Dohromady je pak divákům k dispozici dvanáct sálů. Celou polovinu sálů pak návštěvníci najdou v útrobách ikonického hotelu Thermal. Ten nabízí jak největší festivalový sál, kde se konají i slavnostní zahájení a zakončení a který pojme přes 1100 diváků, tak ty nejkomornější, do kterých se vměstná pouze 63 až 70 diváků.

Filmoví fanoušci budou mít znovu několik možností, jak se na některé z festivalových promítání podívat. Tou první jsou jednorázové vstupenky, které stojí 130 korun. Lidé, kteří plánují na festivalu strávit delší dobu a vidět více filmů, pak budou uvažovat o festival passu. S ním může jeho držitel vyrazit až na tři představení každý den. Prodávají se přitom i jednodenní passy, které stojí 420 Kč.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška oznámil první jméno dalšího MFF KV! Oslaví Danielu Kolářovou! Kateřina Štichová

Video
Video se připravuje ...

Video ze zahájení festivalu Karlovy Vary 2023 Kateřina Štichová

Fotogalerie
1281 fotografií