Žilková na MFF KV přijela představit nový film Spolu a také uvést slavný film Zapomenuté světlo společně s Bolkem Polívkou (72), který na závěr festivalu převezme cenu na přínos českému filmu. Žilková si ze Španělska přivezla

dobrou náladu a před novináře předstoupila v šatech, které asociovaly slunce a pláž. „Ty mám z Marbelly za padesát Euro,“ smála se uvolněně.

O Agátě a jejím novém vztahu se však příliš šířit nechtěla. „Oba jsou to mediálně vyspělí lidé a média zásobují informacemi sami, takže mi to nepřísluší komentovat. Můžu říct jen to, že jim přeju hodně štěstí,“ krčila rameny s tím, že na festival přijela se svou mladší dcerou Kordulou (17), která je poprvé na takto velké akci jako mámin doprovod.

Na premiéru filmu Spolu o matce s autistickým synem v podání Štěpána Kozuba (26), která je plánována na konec září, už se herečka těší. „Ten film se natáčel v první polovině minulého roku, když jsme zrovna psala svou životopisnou knížku. A Štěpán je jeden z důvodů, proč jsem do toho šla. On je totiž jeden z těch lidí, které zajímá historie herecké profese, zajímalo ho, jak jsem natáčela s Věrou Galatíkovou, Vladimírem Menšíkem, Borisem Rösnerem. Měla jsem pocit, že mladým to dnes už nic neřekne, ale on mne vyvedl z omylu,“ dodává Žilková, která Kozuba považuje za hereckou hvězdu nastupující generace.

Fotogalerie
39 fotografií