Krásná Iveta Maurerová se v talkshow Na kafeečko svěřila s tím, proč založila Nadační fond Klíč k úsměvu, který se věnuje problematice domácího násilí. Je to totiž téma, které jí je bohužel blízké. „Věděla jsem, že lidem dokážu předat to nejvíc ze sebe, co můžu, a snad tím někomu i pomoct. To byl ten důvod,“ objasnila. Prošla si totiž hned několika vztahy, v nichž se musela potýkat s velice toxickými muži. Pokaždé bylo to domácí násilí ze strany partnerů,“ prozradila.

„Asi nejhorší – a díky tomu také existuje můj nadační fond – to bylo v době, kdy mi bylo sedmnáct nebo osmnáct let. Není nic horšího, než když rodiče vidí, jak dítě trpí a každý den se o něj bojí, jestli se vůbec vrátí domů a jestli ho vůbec ještě uvidí. Prosí své dítě na kolenou, aby už nikam nechodilo, aby to skončilo a aby se vzpamatovalo. Když rodiče vidí, jak se jim z dítěte tvoří před očima troska,“ popisovala náročné časy, které dopadly na celou její rodinu.

„Dodnes mě mrzí, že jsem jim tohle udělala a myslím, že potom byl jeden z nejdůležitějších kroků odpustit sama sobě, to musí udělat všechny oběti. V tu chvíli je to těžké a člověk si to neuvědomuje,“ domnívá se. A ví, o čem mluví... „Já jsem si dlouho nepřipouštěla, že něco takového zažívám a že to není normální. Myslela jsem si, že takhle to má každý, že vám blízký člověk něco zakazuje, že na vás řve, ponižuje vás, kontroluje vás a že se bojíte.“

V té době však byla zcela pod vlivem tehdejších partnerů. „Najednou jsi zamilovaná, nevidíš – neslyšíš. Problém toho také je, že nechceš být sama a to se potom věci nabalují. 'Lepšího už nenajdu. Mám vůbec na víc? Už jsme spolu něco zažili.' Ten člověk vám to opakuje, manipuluje s vámi. Potom si už absolutně nevěříš. V době, kdy to propuklo, mé sebevědomí bylo na bodu nula. Naopak se vám to posouvá stále níž, až je z vás uzlíček nervů...“

Video
Video se připravuje ...

Svůdná Miss Jitka Nováčková: Lesbickému sexu se nebrání! David Vaníček, Jan Jedlička

Dnes je ale vše jinak. Iveta byla dva a půl roku bez partnera a během té doby se věnovala jen sama sobě - četla, „sledovala různá videa“ a začala se mít ráda. Díky této zkušenosti se teď snaží lidi kolem sebe z tohoto začarovaného kruhu dostávat a po boku LP je konečně šťastná. Její partnerka je totiž docela jiná. „LP je člověk, který si vůbec na nic nehraje, a je laskavá nejen na mě, ale také na své okolí. Z toho jsem se opravdu posadila na zadek,“ rozplývá se Iveta.

Fotogalerie
46 fotografií