„O ničem jsem nevěděl, nebyli jsme domluvení,“ stojí si zatím stále za svou verzí Bendig. „Budu tvrdit to, co tvrdím pořád, i ve svém prohlášení. S tím klukem jsem nikdy nebyl v kontaktu, pouze, když se mi po tom incidentu vlastně omlouval,“ uvedl v rozhovoru pro primácký Showtime. Několikrát to zopakoval a stojí si za tím.

Zda se s „útočníkem“ v minulosti setkal, nemůže potvrdit, ale ani vyvrátit. Potkává totiž denně velkou spoustu lidí. „Já si trvám na tom, že jsem s ním nic neplánoval, nebyl jsem s ním v kontaktu, o ničem jsem nevěděl,“ uvedl Bendig, ovšem policie vše vidí jinak.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ zní slova mluvčího policie Richarda Hrdiny.

Někteří lidé také měli pocit, že Bendig se těsně před moučným „útokem“ na druhého mladíka podíval, tím mu měl dát údajně znamení. „Spousta lidí se mě na to taky ptalo, pravda, že když jsem ho viděl i já, zhrozil jsem se, protože to tak vypadá. Poprosím všechny, co se na video podívali, aby to udělali ještě jednou, ale se zvukem. Přicházím s Lukášem na červený koberec, on je v pozadí, dává mi prostor, abych měl sólový fotky. Takže já pózuju, v pozadí uslyšíme jednoho fogografa, kterej říká: ‚Kluci, ještě spolu.‘ A já mám Lukáše za sebou, těžkej kostým, tak logicky se za ním otáčím, nejdřív doprava, pak doleva, on ke mně přistoupí, my pózujeme, a bum, přichází útok. Myslíte si, že bych před očima tisíce kamer a fotografů dával takhle okaté znamení? To jsem mu rovnou mohl zamávat,“ podivuje se ale Honza.

Závěr policie ho prý překvapil a neumí si to vysvětlit. I když přece jen tuší, co by za tím být mohlo. „Ten kluk, co mě posypal, šel na policii a změnil svoji výpověď. V té první potvrzuje to, co říkal v tom omluvném videu. Já jsem se pak od svých známých dozvěděl, že údajně by měl být v problémech s policií a v podmínce, tomuhle případu hrozilo, že se překvalifiuje na rasistický útok, on údajně měl říct slovo cigán, při tom útoku. Tak podle mě se musel leknout, šel na policii, možná... nevim.“

„Důležitý je říct, že on vypovídal dvakrát, já jednou. Kdybych měl tu možnost vypovídat hned po té jeho druhé výpovědi, tak bych se okamžitě bránil,“ zlobí se zpěvák, známý i ze soutěže Česko hledá Superstar. Ten má také za to, že policejní orgán se sice vyjádřil dobře, ale média to prý zkreslila. „Policie uzavřela tenhle případ s tím, že se nic nestalo a že jsme se údajně měli domluvit. Ale nevydala žádný rozsudek, o tom rozhoduje až přestupková komise. Taky bych chtěl upozornit, že neplatím žádnou pokutu 50 tisíc, o tom taky rozhoduje přestupková komise,“ ohrazuje se.

Naznačil i to, že si myslí, že policie udělala při vyšetřování chybu, bylo ale jasné, že to nechtěl říct přímo. Tvrdí ale, že ještě není konec. „Samozřejmě se budu bránit, mám svoje právníky, kteří za mnou budou stát, a já věřím, že to dopadne dobře,“ vysvětlil Bendig s tím, že sám neví, proč druhý účastník kauzy změnil výpověď, a proč tedy tvrdí, že byli domluveni, když to tak podle něj samotného rozhodně nebylo.

Každopádně Bendig musel již také přesunout i svůj velkolepý koncert v O2 areně. „Není to kvůli nemoci, ale všechno tohle kolem mi sundalo náladu úplně dolů. Měl jsem mít velké tréninky, cvičit velké choreografie. Ale já tenhle koncert beru hlavně jako dárek, protože zpívat pro 5 000 lidí je neuvěřitelný. Tenhle splněný sen jsem si chtěl užít a ne mít v sobě pachuť tohohle všeho,“ dodal v Showtime zpěvák a objasnil tak, proč se raději stáhl. 

 

Video
Video se připravuje ...

Jan Bendig vs Marsell Bendig: Další Blesk Celebrity kvíz 

Fotogalerie
67 fotografií