Na loňském předávání Českých slavíků došlo k bizarnímu indicentu, kdy byl Jan Bendig posypán moukou. Ačkoliv se zpěvák podle svých vlastních slov zhroutil, šetření police ukázalo, že se oba účastníci se na celé události domluvili. Trestný čin tedy spáchán nebyl – oba jsou ale teď podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a hrozí jim mastná pokuta. Bendig se od té doby potýká s obrovskou vlnou kritiky – jak od zklamaných fanoušků, tak i od kolegů ze showbyznysu.

Zpěvák se proto rozhodl svůj velký koncert v pražském O2 universu, který se měl konat v sobotu 16. března, přeložit na nový termín – na sobotu 30. listopadu tohoto roku. Do té doby již největší emoce opadnou a dost možná se na vše zapomene. 

Zprávu o přeložení koncertu oznámil sám Bendig na svém instagramu. „Ačkoliv si stále stojím za tím, že v ‚kauze mouka‘ nemám prsty, tak mi vzala neskutečně moc energie a psychické pohody, kterou jsem potřeboval na následné taneční i pěvecké zkoušky,“ svěřil se. Plánované vystoupení totiž mělo trvat více jak 2,5 hodiny, mělo se během něj tancovat, zpívat, a zpěvák dokonce slibuje, že bude „létat ve vzduchu a dělat náročná artistická čísla“.

Video
Video se připravuje ...

Okolnosti vraždy mámy a dětí v Hořovicích. A Bendigovi řeší nepříjemnosti. Bára Horáková, Lukáš Červený

„Chci si to s vámi naplno užít. To mi ale stav mojí duše neumožňuje a jsem myšlenkama někde úplně jinde. Nechci pro vás udělat koncert, při kterém to nebudu prostě já,“ vysvětluje teď s tím, že by kvůli svému stavu neodvedl stoprocentní výkon. „Chci si teď oddychnout a nabrat energii. Letos nás toho společně čeká opravdu hodně. Doufám a věřím, že u toho budete se mnou. Ještě jednou promiňte a děkuji za pochopení…“

Na jeho instagramu mu ale jeho příznivci vyjadřují věčnou podporu a ujišťují ho, že na přesunutý koncert rozhodně dorazí. Mezi komentáři se dokonce objevila i jedna známá osobnost – renesanční žena Emma Smetana (36), co zpívá, hraje a moderuje. I ona moc dobře ví, jak je sláva vrtkavá, a jak „hejty“ na sociálních sítích bolí. Potýkala se s nimi po neúspěchu seriálu Eliška a Damián, kde měla hlavní roli. „Všechno počká,“ napsala Bendigovi stručně.

Fotogalerie
41 fotografií