Vše začalo ještě za života jejího manžela Luďka Munzara (†85), který zemřel před pěti lety. „Jana začala po ukonční kariéry hodně vzpomínat a vyprávět a její dcera Bára Munzarová vše nahrávala na záznamové zařízení,“ svěřil deníku Aha! zdroj z Českého rozhlasu. „Nevíme, jak dlouhé ty záznamy jsou, ale jde o cenné záznamy a uvidíme, jak se paní Bára rozhodne s nimi naložit. Zda je např. sepíše ve formě nějaké knihy, nebo by třeba ze vzpomínek mohl vzniknout nějaký audiopořad,“ dodává pracovník rozhlasu blízký rodině.

Mozek fungoval

Sama Hlaváčová měla bojovat v závěru života s Parkinsonovou chorobou, hlava jí ale podle jejích slov jela naplno. „Jsem ležák, ale mozek mi pořád funguje skvěle. Takže kdyby se našel nějaký scénář, kde bych mohla hrát vleže, tak jsem přesvědčena, že bychom mohli dostat Oscara,“ řekla ještě loni deníku Aha!, když slavila půlkulatiny. „Mozek si ale cvičím, luštím osmisměrky,“ doplnila legendární herečka.

Byla na dovolené

Když Jana Hlaváčová 13. ledna zemřela, byla u ní její dcera Tereza (56) s pečovatelkou a modřanským farářem. Bára Munzarová se v tu chvíli podle informací deníku Aha! nacházela na dovolené v Thajsku. Tam pobývala se svým manželem Martinem Trnavským (53). „Ta duše se dá dochovat v domácí péči i bez bolesti, nechat ji tak převést na druhou stranu. Lehké to není, bez pomoci mé zlaté sestry a všech pečovatelek by to nešlo. Takže se mi podařilo nashromáždit tuhle síť lidí, kterým můžu věřit,“ popsala odcházení svých rodičů v pořadu Showtime televize Prima. „Skláním se přede všemi, kdo mi pomohli, a vlastně i sama před sebou,“ dodala herečka.

Video
Video se připravuje ...

Barbora Kodetová na pohřbu Hlaváčové: Vysvětlila mi, o čem je herectví Luboš Procházka, Daniel Kristl

Fotogalerie
46 fotografií