Malý Luka totiž od raného dětství trpí na opakované záněty středního ucha. „Luku to hrozně trápilo v jednom roce, dokonce mu ho třikrát píchali. Doporučovali nám tehdy odstranění mandle, potom nějaký trubičky a tak,“ svěřila Arichteva na svém instagramu.

„Byli jsme to řešit i v Motole, ale já jsem to tehdy odmítla, protože jsem říkala, že určitě nechci dávat svoje dítě pod narkózu,“ vysvětlila herečka a starostlivá máma.

Důvodem, proč nyní změnila názor, bylo to, že se po dvou letech začaly chlapci bolestivé záněty opět pravidelně vracet. „V podstatě dva roky jsme měli docela klid, protože jsem ho po domluvě s Lukovou pediatričkou zkusila naočkovat a hrozně to pomohlo,“ svěřila bývalá členka komediálního tria 3 v 1.

„Od podzimu už má ale zase záněty, teď je to už asi potřetí,“ vysvětlila Arichteva s tím, že nyní se zánět vrátil přibližně po měsíci a půl, a Luka tak dostal třetí antibiotika v řadě.

Právě opakující se záněty středního ucha bývají jedním z nejčastějších důvodů chirurgického odstranění nosní mandle u dětí neboli adenotomie. Jelikož ještě 14 dní po operaci trvá riziko krvácení, je důležité dodržovat pooperační pokyny. Mezi ty patří vyhýbání se horkým jídlům, vaně i pobytu na slunci, zdržovat se mimo dětský kolektiv, tři dny po výkonu nesmrkat nebo cvičit správné dýchání nosem.

Nový pokojíček

Jak sama Arichteva s humorem sobě vlastním dodala, nejhorší na opětovném ušním zánětu bude vydržet s Lukou deset dní doma bez školky.

Jediné, co ji zachraňuje, je fakt, že už s manželem, režiséremBiserem Arichtevem (47) stihli zabydlet zrekonstruovaný dům v Uhříněvsi a chlapcův pokojíček zařídit do posledního detailu. „Bála jsem se, že až se nastěhujeme, že se tam bude bát – nový prostředí. Ale chtěl tam spát sám hned od prvního dne - uffffíček,“ oddechla si Arichteva.

Video
Video se připravuje ...

Veronika Arichteva neví co dřív: Nervy kvůli novému bydlení! Markéta Reinischová

Fotogalerie
34 fotografií