Oba na ní působí hodně zamilovaně. „No tak jo, když už jsem to prozradila, ať je veselo. Tohle bylo v době, kdy se právě natáčela Popelka...“ napsala zpěvačka na svém profilu na facebooku k černobílému snímku, na němž jí herec dává polibek do vlasů. „To je hezká historie. Je to tak, co bych měl více povídat...“ usmál se do telefonu Trávníček a rozloučil se.

Přes Menšíka

Oba se seznámili v době, kdy v letech 1972 a 1973 pod taktovkou režiséra Václava Vorlíčka (†88) vznikaly Tři oříšky pro Popelku. Martha byla zrovna se svou sestrou Tenou (75) na turné po republice a v jednom z hotelů se potkali s Vladimírem Menšíkem (†58). A ten jim s humorem sobě vlastním popsal, koho v pohádce hraje: „No, já tam hraju prince a tady Pavlík podkoního,“ vtipkoval tehdy Menšík. „To, že Pavel Trávníček hraje prince, jsem samozřejmě věděla. Bylo to v době, kdy jsem s ním velmi intenzivně kamarádila,“ vzpomíná zpěvačka v knize Martha & Tena: Dvojhlasně.

Jezdili na koně

„Pavlík byl tehdy princem v rozpuku a byl přesně takový, jak ho na plátně v Popelce vidíme dodnes. Byli jsme zamilovaní a jezdili jsme spolu i na koně, protože se k roli musel naučit dobře jezdit, a tak jsem se občas učila s ním,“ prozradila Martha s tím, že jejich vztah se ale po krátkém čase rozpadl. „Byla to těžká romantika se vším všudy, která ovšem netrvala dlouho. Přece jen jsme byli hodně, hodně rozdílní...“ uzavírá své vzpomínání.

Střevíček jí nezkoušel

Jiskra mezi nimi přeskočila v Brně. Pavel tam studoval herectví na JAMU a Martha lékařskou fakultu. „A pasoval vám ten střevíček?“ ptala se zpěvačky jedna z fanynek. „Ani mi ho nezkusil!“ odpověděla Martha Elefteriadu s humorem sobě vlastním.

Kdo jsou Martha a Tena?

Sesterské duo českých zpěvaček z rodiny řeckých emigrantů, které kvůli občanské válce uprchly ze země a usadily se v roce 1950 v bývalém Československu. Věnují se řeckým lidovým písním a řecké kultuře.

Video
Video se připravuje ...

Doufám, že se tady za 50 let zase sejdeme, vtipkoval Trávníček v Německu. BleskTV

Fotogalerie
34 fotografií