Herec, jenž poslední roky chodí bos a dal se na spiritualitu, zastává velmi svérázné, alternativní postoje, za které by se nestyděl kdejaký guru. V rozhovoru u moderátora Čestmíra Strakatého (37) totiž hvězda Pelíšků nebo Pupenda prohlásila, že jeho maminka zemřela na rakovinu, „protože to byla její volba“, a že ti, co se touto chorobou bohužel neúspěšně potýkali, „umřeli na to, že nenávidí život, nemají rádi sebe“. Jinak totiž mohou tuhle vážnou diagnózu svou vlastní silou vůle otočit...

Nikdo sice nezpochybňuje důležitost psychosomatiky, nicméně i tak jsou podobná slova dost přes čáru. Přesto se najdou tací, co s ním souzní. Dušek je herec. Je to metafora. Jasně, složitější na pochopení… Když si za nenávist k životu dosadíte stres a mizernou životosprávu, podepíše to i nositel Nobelovy ceny za medicínu,“ hájil ho například někdejší moderátor pořadu Tabu stomatochirurg Roman Šmucler (54) na sociální síti. „Primární prevence - vůbec neonemocnět!“ radí.

Video
Video se připravuje ...

Jaroslav Dušek: Poprosil o rekvizitu z natáčení! Co s ní udělal? Kateřina Štichová

„A co maminky, co mají malé děti, a daly by nevím co za to, aby s nimi mohli žít, vidět je vyrůstat, pomáhat jim, vychovat je?“ podivila se u Šmuclera původem řecká zpěvačka Martha Elefteriadu, polovina pěveckého dua Martha a Tena, které tvoří se svou mladší sestrou. I jejich mamince se stala rakovina osudnou - a vzala si ji navíc velice brzy, v době, kdy bylo Marthě jenom osm a Teně šest let.

Podle Elefteriadu maminka rozhodně nepatřila mezi ty, co by, jak Dušek skálopevně tvrdí, nenáviděli svůj život... „Milovala nás, žila pro nás a dala by cokoliv za to, aby s námi mohla být. To vím celým svým vědomím, srdcem a každou svou buňkou... A podobné řeči považuji za bohapusté žvásty, které ještě dnes můžou někomu ublížit, i když i tak prožil spoustu těžkého,“ zlobila se Martha.

Fotogalerie
62 fotografií