„Film Jeden život míří do kin… bylo mi ctí být jeho malou součástí,“ svěřila se na instagramu rusovlasá herečka Bára Fišerová, co zároveň sdílela i několik momentek přímo z natáčení. „Moje filmová rodina... filmová dcera a manžel,“ napsala ke snímkům, na nichž v dobovém oblečení a s šátkem na hlavě například pózuje s roztomilou holčičkou nastupující do vlaku.

Životopisný snímek, v němž zestárlého Nicholase Wintona hraje dvěma Oscary ověnčený Anthony Hopkins (86), a v mladém věku (v době záchranné operace) jej ztvárňuje britský herec Johnny Flynn (40), se totiž natáčel jak v Anglii, tak i na mnoha místech České republiky. Důležité scény vznikaly přímo v Praze na Hlavním nádraží, odkud skutečný Winton posílal židovské děti do Anglie za lepším životem.

Ve spolupráci se svou rodinou, například maminkou, jejíž roli přijala Helena Bonham Carterová (57), s přáteli, humanitárními pracovníky a několika dobrovolníky, se Wintonovi podařilo vypravit z okupovaného území Československa několik transportů, které během pár měsíců dopravily do bezpečí celkem 669 dětí. Díky tomu se často staly jedinými členy svých rodin, co přežily holokaust...

Fišerovou tak čekaly nepochybně emočně velmi náročné scény, ztvárnila totiž maminku, co posadila svou dcerku na jeden takový vlak. Přesto však na natáčení vzpomíná jenom v dobrém. „Děkuju za krásný zážitek na place,“ doplnila totiž okatá zrzka, kterou si diváci zamilovali v řadě filmů, seriálů či pohádek - například v Modrém kódu, Andělské tváři či ve Vánočním Kameňáku.
Fotogalerie
89 fotografií