Podobně jako celá řada pohledných žen, i Jana Bernášková, kterou proslavilo účinkování v retro seriálu Vyprávěj, patřila k těm, co si svůj půvab neuvědomovaly. Když se před časem pochlubila fotkou z dob svého dospívání, dokonce o svém šestnáctiletém já uvedla, že bylo „divnou mimoňkou“ s pár kily navíc. Nyní sdílela další „poklad z archivu“, jak sama popsala momentku ze svého dětství. Tu jí poslala dáma, která tehdy pracovala jako družinářka.

Černobílý záběr zachycuje maličkou Janu tisknoucí se právě k této vychovatelce, k níž měla podle všeho velice blízko. V proužkovaném tričku, s ofinou hustých vlasů padajících do očí a s ušima trochu klepatýma vypadala skoro jako kluk - jenom ten úsměv zůstal „malé Bernie“ dodnes.

„Justý řekla, že vypadám jako opička,“ zlobila se naoko herečka, která před nedávnem zářila v kinech v hlavní roli romantického filmu Jak přežít svého muže, jenž vznikl na motivy její vlastní románové prvotiny, a nyní je k vidění v hororové komedii Krvavý Johann. Děti zkrátka umějí potěšit...

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková: V devadesátkách jsem byla tlustá, nešťastná a bála se života před sebou videohub

„Ještě, že to po mně nepodědila,“ přisadila si Bernášková. Justýna, kterou si herečka pořídila s dramatikem a režisérem Davidem Drábkem (53), je přitom nyní, na prahu dospělosti, naprostým klonem své slavné maminky - obě jsou vysoké, štíhlé, pyšní se hřívou hustých vlasů i docela stejnými rysy v obličeji. A také dělá své první krůčky v herecké branži - hraje v seriálu ZOO. Jablko zkrátka nepadlo vůbec daleko od stromu... byť jako opička zřejmě nevypadala nikdy.

Fotogalerie
71 fotografií