Zatímco naproti přes silnici studenti bojovali o holý život, Jana Bernášková z protější kavárny strachy bez sebe vše sledovala. Drásalo ji, že hostům kavárny nezbývalo při pohledu na zoufalé mladé lidi nic jiného, než se modlit.

„Seděli jsme, pili kávu a jedli dort... A deset metrů od nás studenti běhali po okenních římsách, aby si zachránili život. Když jsme to zahlédli, byli jsme šokováni. Sledovali jsme je a nemohli jim pomoci. V tu chvíli se větší část restaurace začala modlit. Myslíme na všechny pozůstalé a prosíme za ochranu duší zemřelých,“ svěřila se s otřesným traumatickým zážitkem herečka na sociální síti.

„Seděli jsme deset metrů od Filozofické fakulty a v klidu jedli dort a pili kafe a náhle zjistili, že se vedle nás děje tato tragédie. Koukali z okna na pobíhající studenty na římsách, a nemohli jim nijak pomoci. Celá restaurace se zastavila a začala se hromadně modlit. Ano. Věřící, nevěřící... všichni se modlili za rychlý konec a za všechny duše, které bohužel zemřely. Všem pozůstalým přeji upřímnou soustrast,“ líčila vyděšená Bernášková s tím, že návštěvníky restaurace propustili až po několika hodinách.

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková na pokraji sil! Co jí vzalo energii? Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
100 fotografií