Když v O2 aréně Marek Ztracený oznámil, že další koncert bude v Edenu, vůbec v tu chvíli netušil, jaký bič si na sebe upletl. V tu chvíli ani nedoufal, že se stane prvním českým interpretem, který dokáže prodat téměř 100 tisíc lístků a největší fotbalový stadion Česka naplní hned třikrát! 

První koncert vyprodal během hodiny, druhý za dvě! Jenže... „Když jsem poprvé přišel do Edenu na jednání, plný energie a nadšení, zjistil jsem, že ten stadion je úplně na ho*no!“ šokuje ve své dokumentární zpovědi k loňskému majstrštyku, kterou lze vidět na platformě Voyo.cz.

Ostrý soud...

„A zjistil jsem taky, že je to extrémně drahé a náročné. Že jediná možnost, jak to uspořádat, je, že tam se mnou ve stejném roce budou další tři až čtyři kapely, abychom se podělili o náklady,“ popsal první úskalí svého životního snu Marek.

Jenže plán svázat své koncerty s jinými se ukázal nemožný... „Byl jsem hodně naivní...“ Ve finále byl jediným umělcem, který loni v Edenu vystoupil.

Video
Video se připravuje ...

Marek Ztracený po třetí výhře ve Slavíkovi: Jsem trochu "ztracený". David Turek

Tanec milionů

Aby tam mohl zahrát, musel se zavázat ke kompletní výměně fotbalového trávníku. „Jen to stálo téměř čtyři miliony korun. Další částka byla zhruba dva a půl milionu za pronájem. Na den. Další částka byla čtyři miliony za techniku. Na den... A to jsme do toho stadionu vůbec ještě nevjeli!“ vzpomíná na doby, kdy se o něj pokoušely mrákoty.

„Když to nevyjde, tak můžu jít prodat ledvinu...“ říkal Marek po prvním jednání své manažerce s tím, že to celé možná nebyl vůbec dobrý nápad... „Rozhodnout se pro Eden znamená riskovat všechno, co jsi do té doby vybudoval a vydělal. Tady se bavíme o desítkách milionů a o reputaci. A buď ti to kariéru posune směrem, o kterém jsi ani nesnil, a nebo ti to podkopne nohy...“

Plakát do Letňan

„Všichni mě začali tlačit, abych ty koncerty udělal v Letňanech, ale srdce mě táhlo do Edenu. Když už jsme byli připraveni, že do toho obřího rizika půjdeme, bylo nám oznámeno, že to nepůjde, a vznikly plakáty do Letňan!“ šokuje v dokumentu Cesta do Edenu popisem veletočů, jimiž si kvůli splnění snu procházel.

„A dva dny před vydáním oznámení o stěhování koncertů do Letňan nám z Edenu zavolali, že to přece jen půjde!“ popisuje drama kolem zrodu nejsledovanější hudební události loňského roku.

Ještě větší plán

Strasti s přípravou megakoncertů ho ale zjevně neodradily, protože přímo v Edenu ukázal rukou k ještě násobně smělejší metě: Jednou by rád sezval svou „Ztracenou rodinu“ do londýnského Wembley! Podle informací Blesku by se tak mohlo stát během následujících dvou až tří let.

Video
Video se připravuje ...

Marek Ztracený šokoval své fanoušky, když jim v závěru koncertu videem prozradil, že si při utajeném obřadu vzal svou snoubenku Marcelu. David Turek

Slzy dojetí na tajné svatbě s Marcelou

Díky enormnímu zájmu o vstupenky nakonec sezval Ztracený fanoušky a fanynky do Edenu na tři večery. Na tom prostředním, protože původně měl být první, ale nakonec musel před něj předhodit třetí termín, si pro ně přichystal bonus. Přímo během koncertu jim totiž pustil video se sestřihem ze svatby, o níž dosud nikdo ani netušil!

V naprostém utajení si ji uspořádali už 14. května doma na Šumavě. „Díky, paní Ztracená, že nosíš mé jméno,“ poslal Slavík vzkaz své milované, nyní již právoplatné manželce Marcele (38).

„Svatbu jsem dřív ve svém životě vůbec v plánu neměl, asi jsem tak daleko nedohlídl, ale musím říct, že to byl jeden z nejromantičtějších momentů, co jsem kdy zažil! Já, velký drsňák ze Šumavy, jsem přemýšlel, jak mám sakra zadržet slzy! Najednou všechno dávalo smysl a malej byl šťastnej.“

Diváci se dozvědí třeba i to, že si chvíli před obřadem spěchal koupit ponožky do vietnamské večerky, nebo že mu za manžetové knoflíčky na košili sloužily manželčiny piercingy do pupíku!

Video
Video se připravuje ...

Marek Ztracený se tajně oženil! Propálil to před fanoušky na koncertě. David Turek

Sobotní mdloby: Průtrž mračen, blesky!

Vše už měli vyjednané, postavené, nachystané, za sebou první úspěšný koncert, přesto před tím druhým se o Ztraceného znovu pokoušely mdloby! Znovu jednou hrozilo, že večer za miliony bude muset zrušit! „Opravdu jsme mysleli hodinu před otevřením stadionu, že budeme muset poslat lidi domů a zrušit to. Strašná průtrž mračen, blesky…“ líčí chvíle, kdy mu bylo ouvej. „Dodnes nechápu ten zázrak, když pár minut před zahájením přestalo pršet, a dokonce se nad stadionem objevila duha!“ vzpomíná Marek, při němž tehdy stáli snad všichni svatí.

Konec kvůli synovi!

Zpěvák Marek Ztracený se třemi velkolepými koncerty v pražském Edenu na čas s velkým koncertováním rozloučil. Ačkoli tím příznivce rozesmutnil, pro důvod jeho kariérní pauzy má většina pochopení. Nejde o to, že by chtěl v nejlepším přestat. Pauzu od hudby si žádají rodinné okolnosti. „Uvědomil jsem si, že to hrozně letí. Synovi je dvanáct a zbývají tak dva tři roky, kdy tátu ještě bude chtít, než vyrazí do světa za ženskýma, což mu schvaluju,“ objasnil důvod.

„Koncertovat můžu v padesáti či šedesáti letech, ale tohle je teď pro mě důležitější,“ vysvětlil Ztracený, jemuž syn Marek na koncertech skvěle bubnoval v jednom z hudebních čísel.

Video
Video se připravuje ...

Marek Ztracený a Marta Kubišová: Přání do nového roku! Blesk TV

Novoroční šlágr

Dokument Cesta do Edenu na Voyo.cz vypustila televize Nova nedlouho před koncem roku, přesně půl roku po koncertech. Po silvestrovské půlnoci pak v běžném televizním vysílání divákům pustila záznam jednoho z nich. A ten v prvních hodinách roku 2024 sledovalo 561 000 lidí, což je na dobu, kdy všichni většinou tančí a slaví, ohromné číslo!

Eden v číslech

  • 3 koncerty po sobě (pátek až neděle)
  • 30 kamionů vezlo techniku a scénu
  • 180 tun techniky z celé Evropy
  • 250 reprobeden
  • 400 m2 pódiové plochy
  • 700 m2 LED obrazovek
  • 900 lidí koncerty připravovalo
  • 1300 metrů přívodu kabelů
  • 100 000 diváků během tří dnů

Fotogalerie
74 fotografií