A právě jemu měl v sobotu podlehnout ve vinohradské nemocnici. „Před každou premiérou v divadle jsem se bál, že umřu na infarkt. Nejvíce jsem si to říkal u zkoušek na představení Producenti. Pokud mě neskolí infarkt, tak to přežiju, dodával jsem si kuráž,“ řekl v rozhovoru s redaktorem Petrem Mackem. Bez jednoho dne o tři měsíce později Županič odešel do hereckého nebe.

Nejprve se zranil

Celý příběh ale začal zhruba na začátku prosince. „Dozvěděla jsem se v televizi, že se nějak potloukl a odnesly to obratle, proto jsem mu hned volala. Byli jsme stále v kontaktu, byl to výborný kamarád,“ svěřila Blesku Županičova kolegyně a kamarádka Hana Talpová (85). Od minulého čtvrtka se mu už nemohla dovolat. Podle dirigenta orchestru Karla Vlacha Dalibora Kaprase, s nímž Blesk mluvil, měl Županič dostat na JIP vinohradské nemocnice infarkt. Lékaři bojovali o jeho život tři dny. Bohužel marně...

Blesková zpráva

  • Županič měl teď v týdnu dorazit do dabingu, kde ho čekala další práce. Byl stále velmi vytěžovaným hercem.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Županič oslavil 80. narozeniny: Dal jsem si panáka a šel spát! Blesk TV

Zraněná manželka

  • V nemocnici byla v minulých dnech i Županičova manželka. „Navíc jeho žena Hanka se taky nějak potloukla a byla taky v nemocnici,“ sdělila také herečka Hana Talpová. Zda má potlučení obou manželů spojitost, není zatím jasné.

Fotogalerie
64 fotografií