Před lety jí totiž těsně před Vánoci zemřela maminka, a tak herečka začala tyto svátky spíše nenávidět. „Ani jednou v životě jsem nepekla cukroví, je mi to nějak strašně protivný,“ svěřila deníku Aha! největší drbna z Ulice Vilma Nyklová. „Když mi to někdo dá, tak ochutnám, ale já na ty tradice celkově nejsem,“ konstatovala.

Kapr, salát a nazdar!

Kromě cukroví tak v její domácnosti na Štědrý den nenajdete ani vánoční stromeček, nebaví ji pohádky a hlavu si Obermaierová neláme ani s nakupováním dárků. „Prostě jen kapr, salát a nazdar. Večeři máme, ale pak se už navzájem neotravujeme,“ zasmála se herečka, která žije jen se synem Jarouškem. „Synovi je třiačtyřicet, má teď skoro narozeniny... Žádné dítě doma nemáme, tak není pro koho ty Vánoce dělat,“ vysvětlila.

Navždy padesát

I když už by na to měla věk, Jarka stále nepolevuje a dokáže udržet krok i s o generace mladšími herci. „Teď jsem hrála muzikál Vánoční zázrak v Divadle Broadway, zítra máme dvoják v Brně. Domů přijedu v noci a ráno zase točím Ulici,“ vyjmenovala Obermaierová svůj nabitý program. Kromě toho, že jí pomáhá syn, který ji vozí na natáčení i do divadla, má ale herečka recept na svou vitalitu jasný. „Věk si nepřipouštím! Dělám, že mi je pořád padesát,“ přiznala se smíchem.

Vánoční zázrak

Přestože sama Obermaierová Vánoce v lásce nemá, diváky na ně dokáže v muzikálu Vánoční zázrak naladit dokonale. Představení s hity Janka Ledeckého (61) se pravidelně uvádí v adventním čase v Divadle Broadway již 12 let. Přestože se za tu dobu představitelé hlavních rolí několikrát vystřídali, pár stálic zůstalo – a jednou z nich je právě i Jarka. Během čtvrtečního výročního představení dýchla vánoční atmosféra na všechny přítomné. Na slavnostním rautu totiž nechyběl bramborový salát, řízky, svařené víno ani cukroví. Letos se muzikál bude uvádět až do Tří králů.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Ulice Jaroslava Obermaierová: Zbavila se majetku za miliony! David Turek

Fotogalerie
49 fotografií