Milostný románek nakonec překazil v roce 1968 vpád ruských vojsk do Československa. Zpěvák to pro deník Aha! pojmenoval takto: „S Jarkou nás rozvedli po čtyřech měsících Rusové...“

Ti dva si spolu začali na jaře 1968. Jarka se tehdy rozešla po pěti letech s hercem Michalem Pavlatou (†71), Petr už byl se svou první manželkou v rozvodovém řízení a bydlel sám. „Byli jsme oba volní a pamatuji, že nás dal dohromady na večírku kytarista Jiří Lahoda, který potom uhořel s kapelou Evy Pilarové, když se vracela z Kuby,“ zavzpomínal zpěvák.

„Petr s Jarkou byli do sebe opravdu zamilovaní. Nešlo jenom o postel. Tenkrát jsem byl svědkem jejich románku, vždyť Jirka Lahoda byl můj největší kamarád,“ potvrdil deníku Aha! mistr basů Karel Vágner (80).

Obermaierová byla zamlada krasavice a Rezkovi se moc líbila. „Byla vážně moc hezká, krásnější než Marilyn Monroeová! Rozuměli jsme si tehdy po všech stránkách a možná by to vydrželo dýl... Nebýt jednadvacátého srpna a ruské invaze, kdy jsme přestali pracovat, přestalo se hrát a vznikla mizérie, která se podepsala i na našem vztahu,“ konstatoval zpěvák trpce.

Jarka vzkazuje: Čekám na telefon, Péťo!

Herečka žije už dlouhá léta sama, jen se synem. „Petr byl moc fajn a bylo nám spolu fajn. Chodili jsme spolu na tanečky, měli jsme se rádi a bavil nás život,“ řekla deníku Aha! Jarka. „A když tak spolu mluvíme, Péťa mi slíbil, že se ozve, přijede k nám domů na návštěvu a já mu uvařím. Tak mu připomeňte, že stále čekám!“ dodala Obermaierová s úsměvem.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Ulice Jaroslava Obermaierová: Zbavila se majetku za miliony! David Turek

Fotogalerie
38 fotografií