Helena Dvořáková skončila v nemocnici a lékaři jí oznámili krutou diagnózu - rakovina lymfatického systému v posledním stadiu. 

Nemoc se ale plížila a ozývala postupně. „Byla to taková nepříjemná palpická bolest hlavy, která vystřelovala od pravého ucha dovnitř do mozku, bolest se postupně stupňovala, až mi ochrnul jazyk a skončila jsem na neurologickém oddělení,“ svěřila se Helena Dvořáková v pořadu DVTV, když vzpomínala na začátky pekelného období koncem roku 2017.

Jazyk jí ochrnul 15 minut před náročným tříhodinovým divadelním představením, ale rozhodla se ho ještě odehrát a pak spěchala do nemocnice. Trvalo 2,5 měsíce, než přišly výsledky - rakovina lymfatického systému ve čtvrtém stadiu.

„Mě vůbec nenapadlo položit si otázku, jestli to přežiju, já jsem ani na vteřinu nepřemýšlela o tom, že bych měla zemřít, že bych odešla a nechala tady svého syna. I přesto, že nemoc byla v posledním stadiu, měla nepříjemné průvodní komplikace, dvakrát mi operovali břicho, bylo to velmi dramatické, se všechno nakonec zvládlo,“ přiznala herečka, známá jako psycholožka Jana z Kriminálky Anděl

Podstoupila čtyři fáze chemoterapie. Před pátou jí lékař nabídl další kolo, v pořadí už páté chemoterapie. „Měla jsem nádor v oblasti ucha a netušili, zda to nepostoupilo do mozku, nabídli mi proto takovou léčbu, že by mi dali chemoterapii do míchy. V tu chvíli jsem se zastavila, začala věřit sama v sebe, že to zvládnu a léčbu jsem odmítla,“ vysvětlila Dvořáková s tím, že se obrátila na východní medicínu, která jí nakonec skutečně pomohla. 

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kriminálky Anděl Dvořáková: Z JIP na neurochirurgii! Je to vážné! Blesk TV

Fotogalerie
27 fotografií