Po devíti letech dostala šanci vrátit se zpátky do kriminálního seriálu, který ji proslavil. Držitelka Thálie znovu naskočila do vlaku jménem Kriminálka Anděl, kde hraje na první pohled tichou, ale schopnou psycholožku, snažící se všechny kolem sebe pochopit. Někdy tím ale zapomíná na sebe.

Ochrnutý obličej

Natáčení pro ni i po všech prožitých zdravotních problémech prý v ničem jiné nebylo. „Pro mě je vlastně úplně stejné. Připadá mi, jako kdybychom poslední sérii točili předevčírem, a ne před tolika lety,“ prozradila herečka, která se ještě před třemi lety potýkala ochrnutým obličejem a bála se kvůli tomu přijímat role. Krutou diagnózu vyslechla na vrcholu kariéry, navíc chvíli po narození syna Jana. Všechno odstartovaly velmi silné bolesti hlavy. „Ta bolest byla tak nepříjemná, jako by vám do mozku někdo vrážel nůž,“ popsala v Českém rozhlase.

Alternativní léčba

Že nejde jen o migrény, zjistila navíc těsně před představením – ochrnula jí pravá půlka jazyka. I tak hru odehrála. Hned druhý den nicméně skončila v nemocnici. Psal se rok 2017 a lékaři u ní bohužel rozpoznali rakovinu lymfatického systému. Ihned podstoupila čtyři fáze chemoterapie, těsně před pátou sérií se ale rozhodla jít alternativní cestou. Podepsala odmítnutí klasické léčby, začala se zajímat o zdravou stravu, a když jí to tělo dovolilo, naučila se cvičit jógu a začala se starat o sebe. Aby se dostala do úplného klidového režimu, rozešla se s partnerem, odstěhovala se do malé garsonky a věnovala se jen sobě.

Honička s přestřelkou

Teď je na tom dokonce tak dobře, že se v seriálu nebála jít ani do akčních scén! „Do akce jsem se dostala hned v prvních dílech. Tam jsem si užila honičku i přestřelku, ani dabléra jsem tentokrát neměla. Spolupracovala jsem s kaskadéry a znovu jsem se učila, jak držet zbraň nebo jak běžet. Dokonce jsem i od kaskadérů dostala pochvalu, že moje skákání vypadá věrohodně. I pro nás herce, nejen pro diváky, je akční natáčení zábavné, užijeme si ho,“ prozradila s tím, že ona sama ale kriminálky v soukromí nesleduje. „Upřímně řečeno nemám kdy je sledovat. Nějak na to není čas,“ popsala.

Nové díly se starou partou

Šestnáct nových dílů Kriminálky Anděl se stejně jako ty předchozí volně inspiruje skutečnými případy nebo reálnými policejními spisy. A tentokrát je na co se těšit! Po devíti letech se vrací stará dobrá mordparta, a znovu se tak sejdou Marek Taclík (50) alias major Oliver Hajn, David Švehlík (51) coby kapitán Tomáš Beňkovský a Michal Novotný (44) jako Ruda Uhlíř. „Řekněme první čtyři díly, které režíroval Petr Bebjak (52), byly asi pro mě nejakčnější. Možná asi nejvíce za celou dobu, co seriál běží. A bylo to zábavné, bavilo mě to. Do toho ještě k tomu byla zima, tak měl člověk alespoň pohyb,“ prozradil Švehlík, kterému v seriálu přibude manželka a nevlastní dcera Hana. Kromě oblíbených postav se diváci mohou těšit i na nováčky. „Přidal se k nám ještě Jirka Langmajer, Oskar Hes, bylo to, musím říct, skutečně velmi příjemné. A skoro bych zapomněl na Dalibora Gondíka. To by mě mrzelo…“ dodal syn Aloise Švehlíka (84).

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kriminálky Anděl Dvořáková: Z JIP na neurochirurgii! Je to vážné! Blesk TV

Fotogalerie
28 fotografií