Často se uvádí, že Katka měla stát za rozvodem Mekyho s první ženou Helgou, se kterou přivedli na svět dceru Denisu. Jenže vše bylo jinak.

„Když jsem se s Mekym seznámila, tak se už rozváděl a dceru mu svěřil soud do výhradní péče,“ tvrdí vdova Žbirková.

Kombinovat péči o dceru s prací zpěváka a nočním životem bylo občas náročné. „Nejprve mě proto několikrát požádal, jestli bych s Denisou nemohla být, protože měl koncert a nechtěl ji nechávat samotnou v Bratislavě,“ popisuje Katka začátky jejich velké lásky.

Dodnes vzpomíná, jak strašnou trému měla ze seznámení s Mekyho dcerou. „Přece jen byla jenom o šest let mladší než já. Matku jsem jí suplovat nemohla, a tak jsem spíš byla jako její kamarádka. A ono to fungovalo,“ říká Žbirková.

Od začátku spolu vycházely dobře. „Já nikdy nebyla řešitel. Nic jsem nepitvala – jak to přišlo, tak to bylo. Dokážu vyjít s lidmi, dokážu se přizpůsobit jejich myšlení, pokud nejsou zlí. A s Denisou to šlo samo,“ přiznává Katka. Důkazem, že i po zpěvákově odchodu mají krásný vztah, je fakt, že se Denisa stala na Slovensku kmotrou knihy Katherine.

Oholená hlava

V knize vzpomíná vdova i na společnou příhodu s Denisou, kdy to obě dvě od Žbirky schytaly. „Jednou, když byl Meky pryč, si třeba zničehonic oholila hlavu. Tím hodně překvapila i mě. Neřešila jsem ale ani tak, že to udělala. Mnohem víc jsem se bála, co na to asi Meky řekne mně, že jsem jí to dovolila. Ten večer jsme skutečně dostaly vynadáno obě. Meky z toho byl úplně na mrtvici,“ prozrazuje Žbirková.

 

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Žbirková v Kápni božskou: Jsem připravena na novou lásku! David Turek

Fotogalerie
52 fotografií