Společnost jí dělal o 8 let mladší multiinstrumentalista Jan Horáček (48), který se s Mekym dobře znal. Od roku 2001 byl totiž členem jeho kapely!

Jako autor hudby se podílel i na vzniku filmové komedie podle stejnojmenné divadelní hry, a to spolu s herečkou a zpěvačkou Dášou Zázvůrkovou (42), která je jednou ze čtyř hlavních hrdinek filmu.

Na premiéře v kině Lucerna herci a štáb děkovali spoustě lidem a firmám. Jedno poděkování letělo i směrem ke Žbirkové. „Pomohla jsem některým věcem, aby se staly,“ řekla nejednoznačně po skončení projekce.

A podobně odpověděla i na přímý dotaz Blesku, zda je tam s novým mužem. O Horáčkovi se jí zjevně mluvit nechtělo. „Honza je kamarád, známe se už léta...,“ pronesla stručně. „A já jsem přišla s kamarádkou.“

Kamarádkou myslela producentku Kateřinu Černou (58), která spolupracovala i na fimu Meky. Nyní vdova Žbirková píše knihu o životě se slovenským zpěvákem, od jehož smrti uplynulo již 20 měsíců. Chystá se v ní odhalit dosud nezveřejněné rodinné fotografie a také soukromé dopisy mezi ní a Mekym. Manželé byli 33 let.

Dáša Zázvůrková: První premiéra bez muže

Dlouho o něm nemohla ani mluvit. Až 9 měsíců po smrti světoznámého dirigenta Libora Peška (✝89) prolomila jeho dlouholetá partnerka Dáša Zázvůrková (42) hradbu mlčení.

„Je to poprvé, co můj muž neuvidí mou premiéru. Ale je tady s námi. A jsem moc ráda, že mi s tímhle filmem pomohl po všech stránkách,“ dojemně prozradila dirigentova múza, která v onen říjnový den hrála právě divadelní představení Můžem i s mužem v kralupském divadle. Stejně jako ve filmu v něm ztvárňuje Stellu, která je »vždy v pohodě«.

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Žbirková v Kápni božskou: Jsem připravena na novou lásku! David Turek

Fotogalerie
40 fotografií