V březnu roku 2021 mladý pár poskytl exkluzivní interview pro snad nejslavnější americkou moderátorku všech dob Oprah Winfreyovou. Meghan v něm naznačila, že jeden z členů rodiny se měl obávat o barvu kůže jejího nastávajícího potomka. Bývalá herečka má totiž afroamerické předky.

Rozhovor okamžitě rozdělil společnost na dvě poloviny. Stránky britského tisku plnily další a další informace uniklé z aristokratických kruhů. Objevilo se množství lží a polopravd, z nichž některé chce Omid Scobie uvést na pravou míru.

Podle něj se nejednalo o jediný komentář na adresu barvy kůže malého Archieho. Deník The Sun uvedl, že se v paláci, nikoli přímo v královské rodině samotné, nachází další člověk, který své znepokojení vyjádřil a jež se Meghan dotklo. Scobie tvrdí, že zná identitu obou lidí, ale že ji prozrazovat nebude. 

Anglický novinář, zabývající se královskou rodinou, je spoluautorem bestselleru Cesta za svobodou. Kniha byla vydána v roce 2020, ve stejný rok, kdy vévoda a vévodkyně oznámili, že se rozhodli opustit nejužší rodinný kruh. Kromě toho, že se museli stát finančně nezávislými na královské pokladnici, se přestěhovali do Spojených Států.

Kolem Endgame, jak zní název nového titulu, se objevily první spekulace. Údajně se zde má rozebírat rozepře mezi Harrym a Charlesem. Syn měl otci vyčíst, že se dostatečně nezajímá o svá vnoučata. Navíc když přiletěl princ do Londýna, král ignoroval jeho žádost o setkání, napsal Daily Mail.

Kniha vychází v úterý a je předem jasné, že otevře staré rány a spustí se kolem ní mediální mela. Její autor všem vzkazuje, aby nedali na titulky a knihu si sami přečetli a sami posoudili jím získané informace. Lze předpokládat, že nebude trvat dlouho a text bude přeložen do češtiny.

Video
Video se připravuje ...

Příběh vévody a vévodkyně ze Sussexu .

Fotogalerie
41 fotografií