Zlatý slavík, který zemřel už v roce 2019, byl od začátku populární ankety její jednoznačnou hvězdou, je jejím 42násobným vítězem. A bylo tomu tak až do jeho smrti. Pravidla novodobého Českého slavíka jsou ale neúprosná.

„Pro interprety, kteří již odešli do hudebního nebe, je možné hlasovat pouze v roce, ve kterém zemřeli. V následujících letech již nemohou být do ankety zařazeni,“ stojí jasně v reglementu.

Jenže pořadatelé mají ke Karlu Gottovi, bez něhož by vlastně Český slavík nebyl tak vyhledávanou a diskutovanou anketou, velkou úctu. „Je to stejné jako loni. Ty hlasy mu pořád chodí. Budou sice z hlavní ankety vyřazeny, ale z úcty k Mistrovi je zařadíme na závěr tabulky a počty zveřejníme,“ řekl Blesku zdroj ze zákulisí ankety.

„Je to takové symbolické, že v anketě zůstává,“ dodal.

Loni skončil Karel na 100. místě s 235 body, které mu pořadatelé započítali (Blesk informoval). Proč to udělali, když nikdo jiný nežijící ve zveřejněné tabulce nebyl, tehdy nechtěl nikdo oficiálně vysvětlit. Letošní vysvětlení o úctě už jistý smysl dává.

Sledujte Slavíky na Blesk.cz

Galavečer Český slavík 2023 proběhne zítra večer v přímém přenosu televize Nova z haly Fórum Karlín. Moderace se opět ujmou Ondřej Sokol (52) a Aleš Háma (50). A Blesk přinese přímý přenos z červeného koberce i on-line přenos z celého galavečera!

Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

 

Fotogalerie
63 fotografií