Čtveřice komiků uváděla Partičku na TV Prima od roku 2011 a pořad lámal rekordy jak v televizi, tak na vyprodaných představeních po celé republice. Partička se vysílala s několika pauzami, během nichž účinkovali jako La Parta na TV Barrandov.

Když se však Partička na Primě v roce 2017 obnovila, dočkala se výrazné změny. Místo Ondřeje Sokola do pořadu přišel Michal Novotný (44), známý třeba z Kriminálky Anděl (2008).

A co za škatulaty stálo? „To, že nás to hrozně bavilo, se nedá zapřít. Ale koexistence s nimi je náročná,“ řekl nedávno Sokol v podcastu U kulatého stolu na adresu bývalých kolegů. „Mučili mě. Začíná to drobným ponižováním, urážkama...“ vyjmenovával v nadsázce moderátor, bylo ale jasné, že jejich vztahy momentálně nejsou nejlepší.

Hlavně pak s Michalem Suchánkem. „Je jasný, že je mezi námi něco, co se stalo a co není vyřešený, o čem já nechci mluvit,“ přiznal Sokol. „Naše cesty se rozdělily. S Igorem a Geňou jsme se od té doby potkali, ale s Michalem ne,“ řekl natvrdo.

Konflikt, který musel v zákulisí milovaného pořadu nastat, je podle všeho tak velký, že by Sokol se stejnou »partičkou« už nespolupracoval. „To, co jsme dělali, vyžaduje strašlivou důvěru. A o tu já jsem přišel, takže nejde pokračovat dál,“ dodal Sokol, který momentálně uvádí například soutěž Na lovu a chystá se i na moderování Českého slavíka.

Bez odpovědi

K Sokolovu odchodu se před časem vyjádřil i Michal Suchánek. Podle něj byl problém v tom, že když Sokol začal moderovat show Tvoje tvář má známý hlas na konkurenční televizi Nova, TV Prima tedy chtěla obnovit Partičku bez něj. „Navrhl jsem mu, že jestli chce, počkáme na něj a budeme to dělat s ním. Na tu zprávu mi nikdy neodpověděl,“ tvrdí Suchánek.

Podle něj mohlo Sokolovi vadit, že Suchánek původně kývl na Partičku bez něj. „Ano, něčím mě s*al. Začal si jet tu Novu, ale já chtěl, aby jezdil po našich představeních, když to s námi celý prožívá... Ale bylo jasný, že si vybere Novu, protože tam se mohl stát hvězdou. Ale jednou pr*elí v tomto případě na dvou židlích sedět nešlo,“ krčí rameny »Suchoš« s tím, že je mu líto, jak to s legendárním pořadem dopadlo.

Hledá se nová cesta

Všichni, kdo se na původní Partičce podíleli, přiznávají, že na ni vzpomínají rádi. Možná proto se teď trojice Suchánek, Genzer a režisér Dano Dangl (48) rozhodli v pořadu Partička Nová krev na Prima Cool najít nadějné improvizátory a komiky. Účastníci projdou sítem úkolů a her známých z Partičky, aby na konci zůstal jen ten nejlepší.

Video
Video se připravuje ...

Aleš Háma a Ondřej Sokol: Máme moderátorskou polyamorii David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
60 fotografií