Onemocnění krve objevili doktoři Hrzalovi loni v prosinci. Od té doby se léčí v Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze na Karlově náměstí, kde se stejnou nemocí bojoval před lety i Karel Gott (†80). Dýdžej, který před životní ránou stále aktivně pracoval a hrál na těch nejprestižnějších diskotékách po celém Česku, měl v rámci léčby dostat kostní dřeň od dárce z registru. Jenže nastaly komplikace.

Jasná pomoc

„Ráno mi zvoní telefon. Haló! Dárce vašeho taťky onemocněl. Musíte darovat vy. Čumím do jednoho bodu a tečou mi slzy. Všechny předešlý strachy jsou najednou pryč,“ svěřila na facebooku Hrzalova dcera Lucie. 

„Všechny ty situace, co se mi za posledních pár měsíců staly, jsou najednou jen divnou mlhou. Je tu teď něco většího. Ale i přes to se směju a s taťkou děláme srandičky, že už se mě nikdy nezbaví, a polemizujeme nad tím, jestli jako budeme pak propojený i myšlenkama,“ dodala Hrzalová.

Veřejný dík

Luděk se snaží od začátku svůj příběh sdílet se svými fanoušky. „Je mi jeden měsíc. Dnes je to třicet dnů od transplantace kostní dřeně od mé dcery Lucie. Dnes je to 310 dní od diagnózy mé nemoci,“ napsal před několika dny Hrzal, který zveřejňuje i snímky z pobytu v nemocnici. Chce žít a věří, že se z těžké nemoci vykřeše.

Video
Video se připravuje ...

Ozbrojené přepadení štábu ČT v USA! A detaily rozloučení se Schwarzenbergem Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
11 fotografií