Jen co se Elis Mraz vrátila ze slunné a pohodové dovolené z Ománu, šokovala své fanoušky zdrcující zprávou. Výsledky z onkologie, kde se nechala vyšetřit, neprokázaly nic dobrého. „Dneska jsem měla svou první onkologickou návštěvu a kontrolu, protože jsem BRCA 2 pozitivní. Pan onkolog mě moc nešetřil. Ale asi lepší, když má člověk respekt, než kdy to nebere vážně. U lidí s touto nemocí to často není ani moc o tom jestli, ale kdy. S tím, že u vaječníků se na to přichází velmi složitě a často už pozdě,“ svěřila se Elis se slzami v očích na sociální síti.

Fanouškům následně vysvětlila, že zmutovaný gen BRCA 2 způsobuje zvýšené riziko rakoviny prsu či vaječníků. „Nemám rakovinu! Ale ta pravděpodobnost, že u mě bude nález, je od mých třiceti let až do 88 procent. Sama jsem měla začít s kontrolou dřív, ale člověk má furt pocit, že je nesmrtelný a nebere to vážně,“ svěřila se Elis s tím, že první mamograf prsou ji čeká v únoru.

Zatím ji nyní čekají půlroční pravidelné kontroly, které by mohly případně včas odhalit nádor. Zpěvačka tak apeluje na ostatní ženy i muže, aby preventivní vyšetření a rodinnou anamnézu nepodceňovali.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Elis Mraz hubne: 20 kilo za půl roku! Co jí pomohlo? Markéta Reinischová

Fotogalerie
41 fotografií