Ochromující migrény Gábinu trápí už několik let. Většinou přicházejí v období menstruace a to, co zažívá nyní, je opravdu šílené. 

„Do dvaceti minut přijde bolest, tupá a neuvěřitelně silná. Většinou ji prozvracím a chci jen tmu,“ svěřila se Lašková, která netrpí jen migrénou, ale i aurou neboli oční migrénou, při které se zhoršuje vidění. 

Video
Video se připravuje ...

Zprávařka Lašková s manželem slaví 10 let: Spor o třetí dítě! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Pátý den v kuse aura, migréna jen mírná. Ale tu věčnou ztrátu zraku a nervy, zda se to rozjede, nebo ne, nesnáším úplně dobře. Čeká mě teď kolečko doktorů,“ svěřila se na sociální síti Gabriela. Do toho se přidala viróza syna, takže je kráska na pokraji sil. 

Před několika měsíci moderátorka slibovala, že si zajde za odborníkem na neurologii, aby našel příčinu, ale zatím se tak asi nestalo...

Co je migréna

První signály migrény vyvolává nadměrné stažení cévního řečiště v oblasti zrakového centra. Silná bolest hlavy nastupuje až v druhé fázi, kdy dochází k rozšíření cévního řečiště v okolí mimolebních tepen, zejména krkavice. Záchvaty bolesti přichází ve vlnách a většinou postihují jednu polovinu hlavy. V některých případech se objevuje tzv. migréna s aurou neboli oční migréna provázená vizuálními nebo senzorickými symptomy, kterým se říká aura.

Fotogalerie
46 fotografií