Rasismus z jeho života nevymizel, nicméně nyní už se umí násilníkům bránit. Intenzivně se začal věnovat bojovým sportům, ale na svou minulost nezapomíná. „Dřív na mě děti sahaly, jestli nebarvím. Nebo tu chodili po ulicích v Praze skupiny neonacistů v bomberech a vyloženě nás naháněli. Myslím, že teď už jsou lidi trochu víc opatrnější, ale rasismus tu bude vždycky,“ přiznal Cristovao  v podcastu Čestmíra Strakatého.

Bojovým sportům se víceméně začal věnovat poté, co málem přišel o život. Většinou se mu podařilo takové skupince neonacistů nějak uniknout. „V 18 letech mě konfrontovali, to už jsem neutekl. Zmlátili mě a zkopali. Ta intenzita toho násilí se nemírnila. Jsou případy, že tě někdo ušlape nebo ukope. A já si nepamatuju, že by to bylo lepší, než přijela pomoc. Pak přijeli policajti a ti mi zachránili život,“ svěřil se zpěvák.

Takto hrůznou vzpomínku si chce nicméně uchovat v paměti v plné síle. „Chci pořád vědět, jaké to bylo, když mně někdo ubližoval, a být schopný se napojit na toho člověka, kterému se stalo něco podobného,“ řekl Ben s tím, že jedině tak může mít plné empatie s oběťmi násilí.

Video
Video se připravuje ...

Ben Cristovao ověšený stříbrem! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií