Původně měla herečka do Lán přijet, pracovní a rodinné záležitosti jí to však neumožnily. V pátek si pak nenechala ujít oslavu padesátin jejího milovaného režiséra Jiřího Stracha, s nímž točí zatím poslední film – podle scénáře Marka Epsteina drama Svatá o životě v nápravněvýchovném táboře stalinistického Sovětského svazu.

„Na oslavě jsem nebyla, měla jsem spoustu zařizování. Ale vzkázala jsem mu hlavně hodně zdraví. Bez toho to prostě nejde,“ řekla do telefonu redaktorovi deníku Aha! Bohdalová.

„Určitě měl oslavu pěknou. Uvidíme se jindy,“ dodala herečka s tím, že přesný termín schůzky si ještě naplánují. Bohdalová byla 2. března poslední Zemanovou návštěvou na Pražském hradě, když se s ním loučil.

Po setkání s herečkou odjel tehdejší prezidet do Lán, odkud svůj mandát do 8. března dokončil. S bývalým prezidentem se herečka už také setkala v jeho domě v Lánech, kam zajela na začátku července. Přímo z obce na Rakovnicku pak pokračovala na filmový festival v Karlových Varech.

K narozeninám Zemanovi ve čtvrtek přijeli popřát např. bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář (56), s manželkou Alex (40) a syny nebo guvernér ČNB Aleš Michl (45), jehož do funkce jmenoval loni na jaře.

Pusa pro Stracha

Oslavu 50. narozenin svého oblíbeného režiséra Jiřího Stracha si v pátek Jiřina Bohdalová ujít nenechala. A s dárkem mu hned vlepila i pořádnou pusu.

Video
Video se připravuje ...

Šokující pravda o Nesmrtelné tetě Jiřině Bohdalové (92): Přežila plicní embolii CNN Prima News

Fotogalerie
32 fotografií