Ikonické duo Kotek - Mádl po přelomu tisíciletí zapůsobilo jako svěží závan ve světě českých komedií, které byly do té doby obvykle spíše depresivní nežli srandovní. Fanynky je milovaly, protože až na vzhled byli skoro zaměnitelní - a jejich životy se moc neliší ani nyní, po skoro dvaceti letech od legendárních Snowboarďáků. Oba se stali v podobnou dobu rodiči - Vojtěch Kotek je otcem synka, jemuž dal vtipné jméno Hubert Šman Kotek, od října loňského roku, Jiří Mádl se ze synka Františka těší zhruba od prosince. Jeho porod (a vlastně i vztah s maminkou dítěte) totiž úspěšně utajil.

Nikdy se však netajil svou touhou prosadit se v zahraniční produkci. Na rozdíl od něj měl Kotek již dřívější zkušenosti s koprodukčním natáčením, objevil se například v norsko-švédském dramatu Amundsen či v koprodukčním česko-rakousko-maďarsko-slovenském seriálu Marie Terezie. Na Mádla se však usmálo štěstí až teď. Nejde sice o italskou kinematografii, na kterou si brousil zuby, „jen“ o německou, jisté však je, že filmovým tvůrcům jde na ruku s naprosto všemi jejich požadavky. Po třech letech například shodil plnovous... nyní „nahodil“ retro knírek.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Mádl se vrátil ke konkurzům. Chce hrát velké role v Itálii 

Na to, jak velký prostor bude mít postava pana Bauera, jehož Mádl ztvárňuje v německém snímku Die Ermittlung (což česky znamená Vyšetřování), si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Až (a pokud vůbec) půjde tohle soudní drama do kin i u nás.

Ale na to, jak Jirkovi knírek sluší, se můžete již nyní podívat na jeho sociálních sítích... anebo do naší galerie. „Dobře, dobře, uznávám, že se mi to líbí,“ napsal Jirka u selfie vyfocené skrze zrcadlo - díky čemuž bylo vidět, že má na sobě kromě černého trička pouze kostičkované trenýrky...

Fotogalerie
48 fotografií