Někdejší teenagerská hvězda snímků Snowboarďáci či Rafťáci má poslední roky, co se zbavil nálepky herce v ujetých komediích a začal se věnovat psaní a režii, podstatně serióznější vizáž. Notně jí přispívaly i husté vousy, jimiž se pyšnil. Jiří Mádl díky nim vizuálně působil daleko vážnějším a možná i trošku starším dojmem. Autor romantického románu Přitažlivost planety Krypton se však zase vrátil k mladistvější imagi, z níž se kdysi klepala dívkám kolena.

Otec maličkého synka Františka, jenž přišel na svět koncem loňského roku, totiž svou ozdobu obličeje, co v očích žen často dělá z chlapců skutečné muže, po dlouhých třech letech shodil. A proč se k tomuto kroku odhodlal? To má velmi jednoduché vysvětlení. Kvůli natáčení! „Chtěli mě dobově oholit,“ hlásil herec na sociální síti ve svých instastories.

V německém snímku Die Ermittlung (což česky znamená Vyšetřování), soudním dramatu, má podle všeho Mádl nějakou tu roli. Jak velký part mu zde byl svěřen, na to si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, až (a pokud vůbec) půjde tento film i u nás do kin. Jisté však je, že je to jeho první krůček do světa zahraniční kinematografie, kterou by tak rád dobyl.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Mádl se vrátil ke konkurzům. Chce hrát velké role v Itálii. 

Podle zveřejněného selfíčka, které doplnil písničkou Real Wild Child od Iggyho Popa (76), ale bylo zřejmé, že ani sám Mádl si není jist, co si s tímto svým (staro)novým vzezřením počít. „No nevím, jestli vypadám mladší, nebo naopak starší?“ dumal rozpačitě sympaťák, jenž na plátnech kin často tvořil duo s Vojtěchem Kotkem (35).

Oba se mimochodem stali v podobnou dobu rodiči - Vojta je otcem synka, jemuž dal vtipné jméno Hubert Šman Kotek, od října loňského roku. V jednom to ale mají jinak. Na rozdíl od Mádla má Kotek již dřívější zkušenosti se zahraničním natáčením: objevil se například v norsko-švédském dramatu Amundsen či v koprodukčním česko-rakousko-maďarsko-slovenském seriálu Marie Terezie.

Fotogalerie
51 fotografií