Bolestivé zranění pravé nohy paní Dagmar tajila a vyhýbala se veřejným akcím. Ale účast na Mezinárodním televizním festivalu Zlatá Praha, kde převzala šek pro svou nadaci Vize 97, ji na nohy postavila.

„Po asi dvouměsíčním nuceném klidu s rupturou (přetržení) Achillovky, jsem minulý týden vyšla po svých,“ svěřila se Havlová na sociální síti. Onemocnění se pokoušela vyléčit babskými radami. „Nemám tady někoho, kdo má babiččin domácí recept proti zánětu Achillovky? Několikaměsíčního a bolestivého? Vyzkoušela jsem už téměř vše,“ vyzvala své sledující na začátku srpna.

Video
Video se připravuje ...

Unikátní otevřená zpověď Dagmar Havlové Veškrnové při příležitosti jejího životního jubilea CNN Prima News

Ale nakonec udělala dobře, že se svěřila do rukou lékařů. „Děkuji všem, kteří mi sem psali své vyzkoušené domácí receptury. Jistě je lépe mít v zásobě kromě skvělé lékařské péče i osvojené rady a zkušenosti ostatních ‚pajdů',“ poděkovala herečka, která má nohu stále v ortéze.

„Už ani nevyzvedávám nové ortézy a berle. Beru ty staré," vtipkovala před rokem Dagmar, kdy měla na stejné noze zlomený kotník. Což nebylo poprvé. V roce 2015 si před svým domem ve Střešovicích na pravé noze zlomila vnější kotník a pohybovala se pomocí invalidního vozíku, nebo berlí.

Prokleté končetiny

2006 – zlomenina levé nohy

2015 – zlomenina pravého kotníku

2017 – ukopnutý prostředníček na noze

2018 – operace kolene

2022 – zlomenina pravého kotníku

2023 – přetržení Achillovy šlachy

Ruptura Achillovky

Přetržení Achillovy šlachy (latinsky ruptura tendinis Achillis) je závažné zranění, vyžadující dlouhodobou léčbu a rehabilitaci většinou v délce 3 až 12 měsíců.

 

Fotogalerie
60 fotografií