Standardně vinohradská scéna přeje svým hvězdám buď na internetových stránkách nebo v divadelním měsíčníku. Jenže tak se v případě Havlové, která z divadla definitivně odešla na konci roku 2020, nestalo. 

Zdálo se, že Havlová, která na Vinohradech od roku 1979 ztvárnila desítky krásných rolí, nestála řediteli Tomáši Töpferovi (72), který má na webu divadla svoji rubriku, kde odpovídá na dotazy diváků a nebo se vyjadřuje k aktuálnímu dění, ani za písmenko. Že by na vině byl nepříjemný rozchod slavné pražské scény s její hvězdou?

„To už se celé to divadlo proměnilo, jsou tam jiní lidé, jiný způsob herectví,“ promluvila o svých pohnutkách v době odcházení z Vinohrad Havlová. „Vlastně, když odešla Danka Kolářka, Viktor Preiss, Jirka Dvořák, tak nějak jsem se tam cítila osamělá,“ dodala v dokumentu na CNN Prima News.

Svůj pohled na aktuální dění v divadle se Havlová nebála řediteli Töpferovi, s nímž v době odcházení hrála v představení Návštěva staré dámy, říci. Když na podzim roku 2019 přišla s tím, že skončí, snažil se ji šéf scény v souboru udržet. Chvíli se mu to v rámci smlouvy na hostování dařilo, pak ale za sebou Havlová zavřela dveře úplně. Celý problém v (ne)gratulaci vinohradské scény k 70. narozeninám bývalé první dámy je zdál být zakopaný právě tady. 

Video
Video se připravuje ...

Utajovaný narozeninový mejdan Havlové (70): Hvězdní gratulanti a luxusní dárečky! Marek Pátek

Na Preisse nezapomněli

Přitom když bylo Viktoru Preissovi, který odešel z Vinohrad na začátku roku 2016, sedmdesát let, scéna mu v březnu 2017 (tedy rok po jeho odchodu, pozn. red.) na stránkách svého měsíčníku přála. „V herecké knížce má zapsáno asi 30 různorodých rolí. 13. března oslavil tento výborný herec kulaté narozeniny,“ stálo na titulní straně.

Havlovou ale podle všeho Töpfer nakonec nezazdil - o několik dní později napsala Havlová na sociální síť své poděkování za květiny a blahopřání, kterými byla v poslední době zavalena... a na instagramu, jako kdyby mimochodem, v hashtagu svého příspěvku zmínila kromě prezidenta Petra Pavla (61) a slovenské prezidentky Zuzany Čaputové (49) i Tomáše Töpfera a Divadlo Na Vinohradech. „Vážím si toho,“ dodala. Gratulace tedy nejspíš proběhla soukromě.

Trachtaci pořádala dcera

Velkolepou oslavu 70. narozenin Dagmar Havlové na Občanské plovárně uspořádala její jediná dcera Nina (46). Pro oslavenkyni to mělo být překvapení. Bývalá první dáma jela ve středu »jen« na rodinnou večeři. „Narozeninovou oslavu zorganizovala rodina a pár přátel jako překvapení pro paní Havlovou,“ potvrdila Aha! mluvčí Havlové Aneta Stolzová. „Nina se rozhodla pozvat čtyřicet lidí, uchystala tedy spíš komorní setkání,“ svěřil nám jeden z hostů.

Fotogalerie
106 fotografií